Senaste inläggen

Av Mona - 3 februari 2009 10:39

Äntligen börjar det se ut som ett normalt hem här hemma. Jag kan inte fatta hur det kan bli så stökigt och skitit på bara någon dag. Det är helt otroligt. Jag har alltid tyckat att jag dammsugat ofta (dammsugaren står alltid framme) men nu är det flera gånger per dag. Det är inte bra att ha en stor svart hund i huset. Jag hinner inte dammsuga klart så är det lika hårigt igen. Jag fullkomligen hatar det. Å andra sidan har jag än en gång kunnat konstatera med säkerhet att jag aldrig ska ha någon hund. Katten skräpar nog. För den delen har katten börjat med något idiotiskt och sover i våra sängar. Det tycker jag inte om. Nu är det uppfostring på hög nivå som gäller. Djur ska inte vara i sängar. Vi lyckades tidigare med när vi hade både Sixten och Karl-Johan så det ska nog fixa sig att lära om Karl-Johan igen.

ANNONS
Av Mona - 3 februari 2009 09:30

Jag tror Linus börjar vara på bättringavägen. Han surrar och surrar och går an idag. Men det är ju bra. Han har fortfarande lite feber 37.7 men förhoppningsvis ska det gå ner under dagen så han är helt feberfri imorgon så vi kan jobba på torsdag och fredag.


Idag ska här städas. Det ser ut som jag vet inte vad... Jag fullständigt hatar det. Sen hoppas vi stenhårt på att temperaturen stiger. Nu är det lite drygt -15 grader och det kändes lite väl kallt för att ta ut Linus. Men igår var det samma sak, kallt på förmiddagen och varmare på eftermiddagen med sol. Det är riktigt vackert ute, helt vitt och solen tittar fram lite försiktigt.


Jag var in på försäkringskassans hemsida, skulle fixa det här med vård av sjukt barn. Det var inte det lättaste. Först och främst fungerade inte min e-legitmation. Det är typ evigheter sen jag använde den och sen gick det inte att göra en ny... Det slutade med att jag tog till det gamla vanliga sättet och ringde. Men nu är det gjort och bara att vänta på blanketterna.


Nää nu får jag minsann ta och göra ett litet ryck här.

ANNONS
Av Mona - 2 februari 2009 22:21

Det är rart med barn. Linus är så mysigt nu när han inte är riktigt kurant. Helst ska han sitta nära sin mamma hela tiden, mamma är bäst!!! och självklart står han vid min sida vad än det gäller. Hjälper till med maten, fixar och trixar. Han tyckte inte att hans mamma skulle gå ut och gå idag men med lite övertalning gick han med på att vara med pappa ytterligare en stund. Orden som vägde tyngst var att vi ska vara med varandra hela dagen imorgon. Förresten har jag förstått det som att lite frisk luft är bra för barn. Alltså blir det prommis för oss imorgon om det inte är för kallt, annars tar jag det själv när Dennis kommit hem.

Men i alla fall, det jag tänkte skriva om är nu när Linus är sjuk och han somnat för natten. Någon timme efter han somnat både igår och idag har vi hört honom mumla från sovrummet så vi har gått dit. Nää då, då ligger killen i sängen och sjunger och donderar - i sömnen. Hur söt som helst. Och värmen behöver vi inte oroa oss för, Linus värmer upp hela rummet. Det är ingen lek att dela täcke med honom, det är det förvisso inte i vanliga fall heller men nu är det än varmare.

Av Mona - 2 februari 2009 18:39

Jag känner hur irritationen kommer smygande inpå mig och jag vet egentligen inte varför. Kanske är jag bara uttråkad men samtidigt så har jag jobbat hela dagen, varit ute på prommis, fixat och donat lite så jag borde inte vara uttråkad... Eller är det i förebyggande syfte eftersom jag vet att jag kan komma att bli uttråkad imorgon. Jag hatar den här känslan av att inte kunna komma iväg. Jag vill ju inte riktigt ta med mig Linus ut om det är jätte kallt och han har 39 graders feber. Hur är det egentligen med det är, om jag bäddar ner Linus vagnen är det en dum idé att gå ut och gå en sväng under dagen då? Jag har för mig att frisk luft är något bra. Jag tänkter ju inte gå ut om det är svinkallt men om det är sisådär runt -5 grader eller nå och solen tittar fram...


Inte är det något bra på TV ikväll. Varför har inte alla bra serier börjat om? Förstår inte TV folket att jag behöver min avkoppling? Vem är det egentligen som har bestämt att det enbart ska visas idiotiska program som ingen (läs jag) ändå vill se, helt dumt tycker jag!!

Av Mona - 2 februari 2009 18:11

Ja så var även denna måndag snart kommen till sitt slut. Linus sov oväntat bra trots att han hade feber. Vaknade någon gång då och då och ropade på mamma, ville dricka och lite sånt... När vi var upp vid 04 tiden så hade han fortfarande 39 graders feber, vilket han har haft hela dagen och kvällen nu också... Imorgon är det jag som blir hemma. Då ska vi mysa och mysa och mysa, vila och bara ta det lugnt.


Idag var det även stå på vågen dag för viktklubben så Mona ställde sig. -0,3 kg på några dagar. Jag vet inte hur myckte vikt jag ska lägga på det men det blir desto roligare att stå på vågen nästa måndag. Det här känns som ett riktigt roligt sätt att leva på. Alltså jag äter allt det jag vill och bara känner för, sen genom att föra in vad jag ätit på viktkoll så ser jag hur många kalorier jag späkt i mig. Blir det lite för mycket, ja då ser jag till att gå lite extra. Det är toppen. Sen har jag kommit på en annan dag med måndagsvägning. Det blir lite av en push att inte vräka i mig en massa onyttigt under helgen utan att jag håller det till en någorlunda bra nivå.

Av Mona - 1 februari 2009 22:40

Nu jäklans brinner det!!! En av Älvsbyns lågstadie skolor brinner så det sjunger om det. Vi var ner och kollade (precis som resten av Älvsbyn) och hela taket var i lågot. Det var rök överallt och lågot typ 10 meter upp i luften. Vad som sägs än så länge så började branden i en av soptunnorna. Fem minuter senare var taken i lågor och då är denna skola bygd i vinklar. Jag tror inte att Lekenskolan kommer att bli användbar igen... Brandkåren var snabbt på plats och förstärkning från Piteå är på väg/är där. Var ska alla barnen ta vägen resten av terminen?

Av Mona - 1 februari 2009 20:04

Ja så har även vårt hus omvandlats till en sjukstuga. Som jag berättat tidigare har Linus hostat och haft sig. Nu på eftermiddagen när vi kramades kände jag att han var varm. Fram med termometern och mycket riktigt 38.4 graders feber. Då var det bara börja fixa med vem som skulle vara hemma med honom imorgon... Tog tempen typ tio minuter senare, jag tänkte att jag kanske sett fel 39.1 grader så med andra ord, jag såg inte fel, febern bara stiger. Det slutade i alla fall med att Dennis ska vara hemma. Vilket underlättar en hel del för mig eftersom jag har öppning imorgon. Jag såg framför mig hur jag var tvungen att ringa runt och fixa och trixa nu ikväll men det löste sig. Nu är det bara hoppas på att det är något som går över snabbt. Vi har inte riktigt tid att vara sjuk, i och för sig har man väl aldrig det, men just nu när jag går på vik känns det extra olämpligt...

Av Mona - 1 februari 2009 15:48

Eventuellt blir det ut och äta middag idag. Det låter ju trevligt. Jag sa till Dennis idag att nu är det din tur att fixa middagen och det brukar innebära att det inte är vanlig husmanskost... Det blir spännande att se vad som bjuds på.


Jag och Linus satt och surrade efter han sovit. Han hade mycket att berätta och många funderingar.

Även om ögonen är stora så syns de att han inte är riktigt kurant.


Jag lyckades få honom att ta ut tutten för ett kort men leendet lyste med sin frånvaro...


Själv blev jag tungen att hoppa i duschen och göra ett försök att fixa till söndagsutseendet lite.

En lite snabb och avslappnad vardags look, eller vad man nu säger...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se