Senaste inläggen

Av Mona - 4 februari 2009 18:16

Jag har färgat håret. Jag kände mig helt uttråkad och visste inte riktigt vad vi skulle hitta på. Linus ville se Alfons på datorn så det fick han. Då kom jag på att jag har ju helt smutsigt hår så varför inte passa på att färga det. Sagt och gjort. Jag vet inte riktigt vad jag tycker än. Det kanske är en vanesak också. Men det är i alla fall början på mission blir riktigt blond till beachen.

Nu behöver ni ju inte kolla in mig utan enbart hårfärgen. Helst skulle jag vilja fara iväg och klippa mig nu på en gång men jag måste vänta. Hade tid 27/2 men lyckades flytta den till 23/2 istället. Inte många dagar skillnad men alltid något. Jag måste fråga igen, vad tror ni om att jag skulle klippa lugg?

ANNONS
Av Mona - 4 februari 2009 13:20

Ett gott skratt förlänger livet sägs det, därför tänkte jag visa er en vacker bild på hur jag ser ut när jag går omkring här hemma.

Lite otydlig men jag har alltså underställs byxor på mig. De är väldigt mjuka och sköna, jag rekomenderar de starkt om du inte är ute efter att se sexig och läcker ut. Till dessa underbart sköna byxor har jag en vanlig svart kortärmad tröja med diverse fläckar på. Håret står på tre kvart och leendet lyser med sin frånvaro. Hur uppiffad är du när du vabbar?

ANNONS
Av Mona - 4 februari 2009 13:03

Sagt och gjort, jag och Linus har varit ute en sväng. Vi tog sparken ner på byn. Jag kände mig ungefär 98 år gammal där jag kom med sparken, precis som alla andra gamlingar. Men Linus tyckte det var roligt, speciellt i nerförsbackarna när vi fick upp lite fart. Vi for ner på Sportringen och jag hittade mig ett par skor. Jag har funderat ett tag och känner som så att nu när jag är ute och går ofta kan det vara bra med ett par ordentliga skor som inte är allt för stora och klumpiga. De är riktigt sköna, det känns ungefär som att jag rullar fram när jag går eftersom det är lite rundade. Sen var det värsta klippet eftersom de var på rea, sånt tycker jag om. Nu ska jag gå omkring med de en stund här hemma och känna om de passar mina fötter, annars skulle jag få byta eller få pengarna tillbaka trots att de var på rea.

De är dock inte årets modell men det känns som att det kvittar. Jag tror de kommer bli toppen både för mina prommisar och sen till våren när det är dags att gå omkring i skogen med barnen. En stadig sko helt enkelt som jag inte blir blöt i eftersom det är Gore Tex.


Väl hemma igen fixade jag ihop en köttsoppa så vi fick i oss lite lunch. Det var gott. Jag är helt enkelt en hejjare på just köttsoppa.

Nu har Dennis farit iväg och jobba och Linus ligger och sover. Själv tänker jag lägga mig i soffan och läsa lite. Jag kanske inte har berättat att jag läser Mari Jungstedt just nu. I slutet är det ganska spännande men jag är inte helt uppslukad av hennes böcker så som jag var av Camilla Läckberg.

Av Mona - 4 februari 2009 08:26

En dag när jag pratade med mamma i telefon säger hon helt plötsligt Mona jag har en present till dig. Oh en present men jag fyller inte år eller har namnsdag (inte för att vi brukar fira namnsdagar men i alla fall). Mamma ville bara vara snäll. Det var inte bara mig hon var snäll med även syrran och Nina skulle få presenter. Alla flickor så det inte blir orättvist. Ibland överraskar mamma. Det är det om är så bra med mammor.

Så i söndags kom syrran förbi med presenten till mig. Vi har alla fått ett halsband med våra namn. Det är min och syrrans kusin Ulrika som gjort dem. Riktigt nijs tycker jag. Egentligen är jag inte så mycket för långa halsband men jag har kontrollerat och det går att vira det runt halsen så det blir mer i min egen längd. Sen tänkte jag att jag kanske skulle köpa mig en läderrem och ha runt halsen, liknande med den jag har på armen, då kan jag knäppa fast mitt namn där. Funderar även på att be mamma beställa en bricka med Linus namn. Det skulle ju vara fint.

Av Mona - 4 februari 2009 08:14

Linus var feberfri nu på morgonen. JIPPI!!!! Sen är det faktiskt bra temperatur ute så vi ska gå ut en stund lite senare. Jag ber er alla att hålla tummarna för att prinsenär feberfri hela dagen också. Jag utgår i alla fall från att vi är tillbaka till verkligheten imorgon. Skulle det mot förmodan hända något oförutspått ja då får vi ta det då.


Dagen till ära så har jag påbörjat en köttsoppa. Det visade sig att jag var en hejjare på just köttsoppa och eftersom min mage var lite sugen på just köttsoppa tänkte jag att det passar ju ypperligt idag när jag ändå är hemma.

Av Mona - 3 februari 2009 20:58

Det är inte helt lätt att ändra från GI-tänk till viktkoll-tänk. Med GI skulle jag äta en massa fett och lite kolhydrater. Med viktkoll så är det helt omvänt. Visst, jag äter rätt antal kalorier per dag så det är ingen större svårighet. Det som är svårt är när jag tittat på mina diagram över vad jag har fått i mig av fett, kolhydrater och proteiner så ska kolhydraterna väga tyngst och fettet minst. Än så länge har jag inte riktigt fått till det där men jag arbetar stenhårt med det. Det viktigaste är trots allt att jag äter rätt antal kalorier och rör på mig, ni ska se allt Mona kommer minsann att vinna denna kamp mot kilona. Beach 2009!!!

Av Mona - 3 februari 2009 18:21

Gaah det går ju bli irriterad för mindre. Dennis kom hem och nu har han farit iväg igen. Han har fotbollsträning tisdag och torsdag. Inte 17 ska ni tro att han vet hur han ska jobba, ja förutom imorgon då. Varför kan inte han ha normala scheman som alla andra? Det går inte planera något. Även om jag inte gillar att ha allt planerat vill jag ändå veta lite tider så det går planera. Jag vill ha lite struktur på vardagen!!!

Jag har i alla fall varit ut på en kort prommis. Mer hann jag inte eftersom Dennis skulle iväg. Det blev för kort. Imorgon ska jag ut på dagen och då spelar det ingen roll vilken temperatur det är. Ok det gör det visst men ut ska jag i alla fall och det ordentligt. Linus feber har legat mellan 37.6-38 idag så det verkar ju gå åt rätt håll. Nu är det bara hoppas på att han håller sig feberfri imorgon. Det har faktiskt gått riktigt bra att vara hemma. I och för sig sov vi bort halva eftermiddagen men i alla fall. Linus har lekt för sig själv och tittat på TV, surrat och allt har bara flytit på så jag ska inte klaga.

Av Mona - 3 februari 2009 15:20

Jag har just vaknat efter att jag sovit middag i 2.5 timmar!!!! Det ärju inte riktigt klokt. Jag brukar vakna efter en liten stund om jag somnar. Linus han sover än och han har sovit 3.5 timmar. Jag börjar lite smått fundera på att väcka honom. Samtidigt känns det som att han behöver sömn nu när han inte är helt pigg men snart ska han upp.


Jag känner mig i alla fall som en helt ny människa. Utvilad och mår bra. Jag gillar det här med vikklubb. Men det är ju helt omvänt motför GI. Med GI ska man äta feta feta feta produkter men här är det bra med lättvarianter. Inte så att jag kommer byta ut allt men kanske lite så jag sparar in på kalorierna. Det blir en snoa förbi Ica när jag går ut och går och handla hem lite, bland annat någon annan yoghurt än Turkist yoghurt, även om den är den godaste. Nu kan jag även äta bröd och det kan ju vara gott som omväxling. Alltså blir det inhandla lite bröd och pålägg eftersom det ekar på den fronten här hemma.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se