Senaste inläggen

Av Mona - 15 januari 2009 07:44

Jag håller på att samla de sista krafterna för att ställa mig på vågen. Jag känner mig inte det minsta inspirerad. Grejen är den att jag vet vad jag har vägt tidigare i veckan. Jag vet även vad vågen visade igår kväll. Hur jag än vrider och vänderpå det hela misstänker jag att det inte kommer vara ett speciellt roligt resultat... Men ja, jag vet att det kan bero på vätska hit och vätska dit men jag tycker inte att det ska spela in. Det enda jag vill är att vågen ska visa vad jag vill den ska visa.

 Nää, det är väl lika att jag slutar beklaga mig och istället tar tjuren vid hornen och gör slag i saken...

ANNONS
Av Mona - 14 januari 2009 21:18

Varje gång jag ser Top Models make over blir jag helt inspirerad att göra något totalt nytt. En ordentlig renovering av mig själv. Tjejerna blir så himlans fina i håret. Tänk om någon kunde se på mig och säga såhär ska du se ut. Den här frisyren tar fram det bästa i dig. Visst brukar frissan få fria händer mellan varven men här snackar vi total make over. Egentligen skulle jag vara nöjd bara jag kände att såhär vill jag ha min frisyr. Sen lära mig att variera den ordentligt på alla möjliga och omöjliga sätt. Varför kan inte jag sånt? Mitt mål just nu är att det ska bli så pass långt att jag kan sätta ihop det. När jag väl har kommit till det stadiet brukar det bara säga svisch så har det tvärväxt igen. Sånt tycker jag om!! Nu känns det mest som att jag har någon halvdan frisyr som egentligen inte är någon frisyr... men men det är väl så när det är på utväxt....

ANNONS
Av Mona - 14 januari 2009 20:57

Tjejer ni kommer väl ihåg att köra era sit up´s? Själv kör jag varje kväll nu. Ska det va så ska det!! Platt mage inför beach 2009. Nästa steg är att fixa låren. Är det någon som har några bra enkla övningar vi kan köra hemma? Det känns så otroligt bra efteråt. Veta att jag gör allt för att komma i form. Jag har även insett att jag aldrig lär bli lång och smal, typ 175 eller så men jag får göra det bästa av det jag har att spela med. På 160 cm över havet syns varje uns av oönskat fett, sladder och kilon betydligt bättre än på en lång kropp. Men det är ingen idé att spilla tårar över sånt som inte går att påverka. Så hejja hejja oss!! För ni är väl med?!

Av Mona - 14 januari 2009 18:56

Jag känner mig fortfarande inte helt kurrant. Lite halvdisig och inte på topp. Men livet går vidare i alla fall. Jobbade en stund på eftermiddagen. Fick minsann veta att jag gjorde fel tecken, spindelmannen har handen upp och ner!!! alltså fick jag lära mig något nytt.

Väl hemma höll jag på hungra ihjäl. Snabba ryck och sen stod korvstroganoff, råris, broccoli och majs på bordet. Det var riktigt gott! Efter maten for mina karlar iväg till badhuset så nu sitter jag här hemma helt för mig fred. Tänkte plocka lite. Just det, jag fick förresten höra idag att för lite kolhydrater är inte bra för hjärnan, undra om det var därför jag fick migrän igår... Kolhydrater är tydligen hjärnans botemedel. Sen blir det lugna puckar hos familjen Bergström/Persson. Antagligen en tidig kväll också. Jobbar hela dagen imorgon, stängning så jag kan nog behöva min beskärda del sömn för att huvudet ska komma i ordning.

Av Mona - 14 januari 2009 07:43

Det blev en tidig kväll igår. Helt plötsligt kände jag hur migränen kom smygande. Synen blev suddig men hade bara en liten aning till huvudvärk. Jag bestämde mig för att skippa tabletter och istället skynda mig i säng. Tyvärr funkade det inte. Högersidans smärta steg hela tiden. I med lite tabletter. Ännu mer tabletter... mådde illa, hade ont ont ont...  Jag låg och masserade tinningen och då kändes det lite bättre men det kändes som att det var mest synd om mig i hela världen. Jag tycker jag har haft migrän lite väl mycket, eller ofta  på sistone. Vad beror det på?Av Mona - 13 januari 2009 18:57

Jag har börjat fundera på en sak. Hur länge per dag är det OK för barn att se TV. Fick Linus bestämma skulle han se TV hela dagar. Ibland när jag frågar vad vi ska hitta på under dagen svarar han "jag vill bara se tv hela dagen med tutten och snutten" Jag kan lova att han skulle göra det om han bara fick. Det är toppen praktiskt de dagar som jag känner usch jag vill inte göra något alls idag. Men samtidigt säger förståndet att barn ska inte sitta framför TV hur länge som helst. När jag va au pair fick barnen i familjen se TV en liten stund på morgonen och 30 minuter på eftermiddagen/kvällen. Just då tyckte jag att det var lite snålt men nu kan jag se det från ett helt annat perspektiv. Därav har jag startat denna omröstning. Kommentera gärna och motivera era svar.

Av Mona - 13 januari 2009 17:41

Tro det eller ej, jag fick tummen ur - i alla fall lite. Diskmaskinen är fixad och jag har börjat lite smått där bak. Inte att kolla igenom vad som kan säljas, jag öppnade dörren och stängde den igen, men att få lite plats. Pianot, som för tillfället står mitt i köket(!!!) i brist på plats, ska dit bak. Sen när det är fixat och klart där bak på riktigt ska det stå där, i min lilla musikhörna som jag tänkt skapa, tillsammans med min gitarr. Förhoppningsvis blir det lite skapande där också.


Jag vill ha storstädning. Rensa och kasta och skura och damma och allt ska glänsa och lukta underbart gott. Mitt argument till att detta inte har blivit gjort är att pianot står där det står. Det är inte vidare roligt att städa och fixa när det ändå inte ser snyggt ut efteråt. Nää, nu hoppas vi på att även Dennis får tummen ur och fixa det här.


Jag har även varit iväg och solat lite. Tänkte jag måste ju underhålla den lilla färg jag skaffat mig. Tyvärr kändes det som att det var läge att byta rör. Det blev inte i närheten så varmt som det brukar.

Efter solningen sprang jag förbi frissan, tänkte köpa hem shampoo eftersom mitt börjar ta slut. De var slut även där. For förbi en annan frissa men inte de heller hade det. Alltså återstår baresso så det är väl bäst jag försöker få tummen ur även här och skickar iväg beställningen. Jag kan ju inte riskera att bli utan shampoo!

Av Mona - 13 januari 2009 14:12

Vad hände? Det var ju så mycket jag skulle fixa med i veckan när jag bara jobbar 25% Idag är jag helt ledig. Tror ni jag har gjort nå? Förvisso går tvättmaskinen men det är också allt. Diskmaskinen är full, dock ren, men inte orkar jag plocka ur den för det. I tvättstugan kan vi snart skymta golvet. Badrummet är fullt med tvätt som vill vikas och läggas in i garderober igen... Inget händer. Inga planer vad det blir förmiddag, allt är i frysen, fortfarande. Irriterad är jag också över att Sjöjungfrun inte går att få tag i på pocket och biblioteket har den utlånad. I och för sig ska jag ha den men eftersom jag har de första fem böckerna i pocket vill ja inte ha den sjätte i bunden version. Hur snyggt ser det ut...?

Jag behöver göra en ordentlig rensning i förrådet. Ta tag i babykläderna som jag kan sälja. Kolla igenom vad jag har för böcker om några kan skänkas till andra behövande. Kasta lite skräp och få lite mer ordning och reda. Jag hatar även att jag måste ta lite hänsyn till alla Dennis prylar. Tro mig, han har gott om de... Egentligen skulle man börja leva efter filosofin köper du en ny sak ska en gammal kastas. På så sätt skulle de aldrig bli överfullt och trångt och stökigt och allmänt... eh... ja ni förstår.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se