Alla inlägg under januari 2009

Av Mona - 9 januari 2009 22:35

Som planerat åkte jag ner på byn och handlade hem diverse onyttigheter. Det var gott. Linus blir helt överlycklig när det är godis på gång. Han måste ärvt den genen från pappa ;) I alla fall, till mig själv köpte jag hem Ben & Jerrys, min favorit bland alla favoriter. Det är så gott. Tro mig, det är endast jag som ska äta från förpackningen. Vilket innebär att jag har två alternativ. Det första är att jag vräker i mig hela förpackningen nu ikväll på en och samma gång. Den andra är att jag gömmer förpackningen och smygäter upp det som blir kvar imorgon. Helst vill jag äta allt idag, på så sätt håller jag mig ju till en svullar dag men å andra sidan är jag ganska mätt just nu... fast glass går ju alltid ner.

Förresten så har jag tagit mig tid och kollat på innehållsförteckningen. Innehållet är inte så farligt som man skulle kunna tro. Inga jätte konstigheter. Alla E:n lyser med sin frånvaro och palmfettet ser vi inte röken av. Med andra ord mina vänner, vi kan njuta ordentligt när vi ändå äter från denna ljuvliga glass ;)

Av Mona - 9 januari 2009 22:02

Jag har just suttit och tittat på Let's Dance. Kan man bli annat än irriterad när man ser dansarnas kroppar? Först och främst ser de ut att ha två meter långa ben. Benen är välsvarvade i likhet med resterande delar av deras kroppar. Vad 17 är det meningen att de ska ha allt bara för att de dansar? Inte fick jag långa, evighetslånga ben på den tiden jag dansade. Nä vet ni, nu tycker jag minsann det är läge att införa lite jämnställdhet här i detta avlånga nordiska land.


Så vem tycker vi bäst om då? Jag vet inte riktigt måste jag helt ärligt säga. Men någon av tjejerna, det finns ju även dansare som har riktigt fina kroppar. Typ Laila Bagge och Magdalena Graaf. När jag blir lika gammal som de ska jag också kunna gå omkring i bh på fest och i tv rutan och bara se snygg ut.


Hallå, skulle inte ni vilja ha de kläderna på er och känna er riktigt bekväma? Det skulle i alla fall jag! Se så, se till att fixa det nu då!

Av Mona - 9 januari 2009 19:55

Jag kollade just min mail. Böckerna jag beställt är på väg. De är skickade vilket innebär att jag borde få de på måndag. Hoppas hoppas!! Det är då jag ska börja läsa Mari Jungstedts böcker. Jag har ju kvar att läsa en av Camilla Läckberg men den har inte kommit ut som pocket så jag får minsann bida min tid och längta lite istället. Men det är bra, jag har något att se fram emot.


Jag har funderat lite. Om det är så att jag bara jobbar mina 25% till veckan tror jag att jag ska försöka ta mig tid och gå igenom alla babysaker vi har. Rensa bort det som ska slängas och kanske lägga ut lite prylar och kläder på tradera. Tjäna ihop en liten slant. Jag tänker som så, får vi fler barn i framtiden så vet jag ändå med mig att jag vill köpa nytt, speciellt kläder. Jag tror inte det finns så jätte mycket babyprylar. Det där tåls helt klart att tänkas över. Tänk också så mycket plats det skulle bli i förrådet, det finns ju en och annan kartong :) Åh vad nöjd jag känner mig med mig själv som kommit fram till detta :)

Av Mona - 9 januari 2009 19:00

Jag blev sådär helt jätte sugen på att gå på bio. Tog mig en liten titt på utbudet och såg lite av intresse. Ringde runt till vännerna. Ingen behagade svara förutom Malin men hon kunde inte. Hon var ensam hemma med barnet. Någon som är sugen på bio så hör av er.


Så nu sitter jag här i alla fall. Funderar allvarligt på att åka ner på byn och köpa hem något onyttigt. Dennis ska iväg ikväll och spela poker, vilket innebär att jag är ensam lääänge efter att Linus somnat. Tänkte om vi skulle ha lite mys här hemma fram till dess...


Är det något av värde att se på TV ikväll? Hörde att Lets dance börjar om så det går ju att vila ögonen på men efter det då? I och för sig har jag en bok kvar att läsa av Camilla Läckberg så vi lär ju vara kompisar, men snart är även den slut... Hoppas jag får böckerna jag beställt i början av nästa vecka. Annars blir det tråkigt. Det är så ruskigt skönt att ligga och läsa och bara försvinna iväg. Dennis tycker jag är jätte tråkig men det får han tycka. Jag trivs alldeles utmärkt. Helt underbart är det.


Nää gott folk, en sväng ner på byn.

Av Mona - 9 januari 2009 14:08

Jag har hittat en trevlig sida med kläder i bra prisklass. Eller egentligen var det Mia, hon är en hejjare på det där. Ni kan gå in och kolla här, sen finns det en hel del goofy kläder där också men några riktigt fins saker. Jag önskar jag var en sån som kunde ha på mig fina klänningar till vardags. Det känns lite onödigt att komma i coctail klänning på jobbet. Som att klänningen inte riktigt skulle komma till sin rätt. Men när ska jag ha på mig dessa fina klänningar då? Jag gillar inte att gå ut på krogen och svira, det är för mycket folk och fylla. Sitta hemma och bara ha klänningen som vardagskläder känns också lite onödigt. Jag vill ju de ska komma till sin rätt. Alltså mina vänner, nu får ni se till att fixa någon fin tillställning där jag är bjuden så jag kan beställa hem lite extravaganta kläder att förgylla min kropp med.

Av Mona - 9 januari 2009 10:16

jag var helt tortalt utpumpad igår. Jag var så trött så trött. När Dennis kom hem från träningen kl 21 togjag mitt pick och pack och gick och la mig. Jag läste kanske två sidor i boken och sen släckte jag och somnade. Jag vaknade till vid 02 och tänkte oj vad jag har sovit. men insåg snabbt att jag fick sova många timmar till. Linus vaknade vi 7.30 så vi satte på TV så tänkte jag jag ska bara ligga och dra mig lite. Jag vaknade kl 10 av att Linus ville ha frukost. Med andra ord har jag sovit i typ 12 timmar i natt. Men jag är fortfarande trött. Skulle lätt kunna sova ett bra tag till...


Idag hade jag en liten plan på att jag och prinsen skulle vara ute och bara ha det skönt. Tyvärr är det lite kallt, -18 grader och jag vill inte att Linus ska förfrysa kinderna. Förhoppningsvis blir det varmare mot eftermiddagen och kvällen. Jag behöver frisk luft!

Av Mona - 8 januari 2009 20:19

Ibland funderar jag på att flytta hem till mamma och pappa. Det är helt enkelt inte roligt att ha familj och hus och hela baletten jämt. Det jag inte tycker om är att städa, vilket jag får göra jämt. Jag tycker inte om att tvätta eftersom då ska tvätten hängas upp för att inte tala om att den ska vikas och stoppas in i skåpar. Jag tycker inte om att handla mat för det är ruskigt dyrt. Jag tycker inte om att laga mat för jag vet nästa aldrig vad vi ska äta - idétorka. Jag tycker inte om alla fönsterkuvert som kommer mot slutet av månaden och jag tycker absolut inte om att betala räkningarna. Finns det möjligtvis någon mer än jag som känner såhär? Det är i alla fall en ruskig tur att det finns så mycket bra som överväger. Jag har en helt underbar egen liten familj. Vi har fixat huset så som vi vill ha det. Jag kan komma och gå precis när jag vill, behöver inte hålla tider efter hur maten serveras. Jag kan slänga mina skitiga kläder mitt på golvet, eller varför inte på köksbordet om jag så vill och det är ingen annan än jag (och möjligtvis Dennis) som klagar på det.


Dagens mat.

frukost: fiberhavregrynsgröt med linfrön och äppelmos

lunch: kycklingsalsa med natchochips och loka

mellis: ett glas mjölk, två rostade (sockerfria) med salami

middag: spagetti och köttfärssås

övrigt: fem skorpor och te

Av Mona - 8 januari 2009 19:04

Åh vad skönt. Efter middagen tog jag på mig kläderna och gav mig ut på en timmes prommis. Hur härligt som helst. Tempen hade stigit och visade endast -11 grader. Som klippt och skuret för en prommis. Skönt som bara den var det också att få lite frisk luft. Kändes som att det var ett bra tag sen sist...


Jag lovade att visa bilder på Linus nya frilla. Tro mig, jag har sprungit omkring med kameran men killen vill inte riktigt vara still samtidigt som han tittar in i kameran...

Här kan ni i alla fall se att det är lite mer av en frisyr baktill och runt öronen.


 Det var betydligt roligare att sitta i mammas knä och ta kort på oss :)

Det här är kärlek. Det går titta på denna underbara skapelse som kommer från mig och Dennis hur länge som helst. Aldrig att jag blir less. Världens underbaraste prins. Ser ni även det snygga klösmärket han har under näsan. Det är inte lätt att vara med tjejer alla gånger ;)

Skapa flashcards