Alla inlägg under december 2008

Av Mona - 9 december 2008 17:24

Jag är i en sola solarium period. Innan någon säger något; jag vet att jag blir rynkig i förtid och helt den där baletten men å andra sidan tycker jag inte det är speciellt läckert att se ut som en vandrande spöke heller. Jag solar, jag smörjer in mig, och jag blir snyggare!! Den som däremot är ruskigt fult är delarna på kroppen som inte får någon färg. Typ svanskotan, skulderbladen och under skinkorna (som trycks ner/ihop av kroppstyngden). Ni vet delarna där hela kroppstyngden ligger. Jag måste hitta på något bra knep för att lösa detta. Någon som har något bra förslag?



Av Mona - 9 december 2008 17:13

Jag har kommit till en ny insikt. Även om jag skulle nå den vikt jag vill och även om jag skulle känna mig någorlunda nöjd med min mage så uppstår det nya problemområden. Just nu hatar jag mina ben. Jag har korta och tjocka ben. Låren är helt gigantiska... för att inte tala om gropiga och fula. Jag vet inte hur jag ska bära mig åt för att de ska bli smala och fina. Varför är inte jag född med långa smala fina ben? Varför är världen orättvis? Varför är det just jag som har korta ben och lång överkropp???

Av Mona - 8 december 2008 22:59

Jag hade storstädning av sovrummet igår. Vi har en tendens att lämna allt möjligt där inne. Det är en salig blandning av ren och smutsig tvätt. Papper här och där. Leksaker. Dammråttor (läs elefenter) och allt möjligt. hur som haver fick jag det helt kliniskt. Inget onödigt lämnades kvar. Alltså säger jag till Dennis att inga kläder eller något annat får ligga där på golvet. Förstå då mitt skratt i morse när jag kommer in i köket. Istället för att ha kläderna omkringströdda i sovrummet hittade jag sockar under köksbordet. Inne i självaste köket låg hans jeans och i TV rummet resterande kläder. Han tog mig i alla fall på orden :)


Lite irriterande. Jag har just plockat undan här hemma, igen... och skulle verkligen behöva dammsuga. Linus har ätit pepparkakor i TV rummet. Golvet påminner tydligt om en sandstrand... Jag vill dammsuga, och jag vill göra det nu. Men, mina karlar sover sen ett par timmar tillbaka så det känns inte riktigt som läge för det just nu. Alltså är det bara hoppas på att städilet håller i sig till imorgon och att jag inte behöver jobba så jag får städa klart. Det skulle kännas så skönt.

Av Mona - 8 december 2008 22:07

När jag tittade på termometern i morse visade den på -25 grader. Aningen kallt med andra ord. Jaja, det var inget att göra åt det, på med kläderna och iväg med Linus på förskolan och sen jag till jobbet. Väl på jobbet kommer det en mamma med sitt barn. Värsta hurtbullen. De hade trotsat kylan och gått i alla fall. Bilen fick stanna hemma. Hon känner att hon blir så pigg av en morgonprommis. Absolut så ligger det en hel del sanning i det. Men inte skulle jag vara speciellt sugen att gå nästan en timme i detta kalla väder. Men ja, jag fick lite dåligt samvete över mina knappa prommisar. Med henne i åtanke tog jag mig en prommis nu ikväll, det var bara -15 grader, så jag fick lite rörelse i alla fall.


Imorgon har jag inget jobb, än så länge i alla fall. Jag hoppas det förblir så. Det finns 1000 saker här hemma som jag måste fixa och dona med. Det skulle vara skönt att bara vara jag och Linus. Ta dagen som den kommer.


By the way, första dagen av superdietande har gått riktigt bra! Nu är det bara fortsätta och köra på hårt!

Av Mona - 7 december 2008 18:59

Imorgon är det måndag. Det är då jag ska börja mitt extremt nyttiga liv, fram till jul. I och för sig är jag inte speciellt intresserad av julmaten men efterrätterna och godisskålarna brukar vara frästande. Jag ska alltså vara stenhård mot mig själv. Frukost och lunch blir som vanligt, gröt på morgonen och vad det nu är för lunch som serveras på jobbet. Övriga måltider kommer att bestå av frukt eller måltidsersättning av olika slag. Sen hoppas jag även att det inte kommer vara 20 grader kallt. Jag ska nämligen städa på solariet i veckan så då tänkte jag att då passar jag på att gå dit så rör jag på mig lite i alla fall. Jag måste se till att passa in prommisarna och städningen mellan alla mina TV program (Nä då, jag är inte alls beroende av TVn ;)) Förhoppningsvis kommer prommisarna igång på riktigt nu. Hade det inte varit för att jag far iväg med Linus varje morgon så skulle jag kunna gå till jobbet... Jag känner mig i alla fall riktigt peppad och på G!!!



Av Mona - 7 december 2008 18:11

Jag tror hjärnspökena har tagit över min kropp idag. Jag hade så fint planerat en middag med grillad kyckling. Så kommer Dennis hem från sin träning och frågar i dörren "vad ska vi äta?" Jag hör mig själv svara: jag tänkte du skulle bjuda på pizza. Det var ju inte alls vad jag hade tänkt. sagt och gjort, jag fort ner på byn och hämtade hem pizzan och en coca cola. Jag vet inte riktigt vad som hände där...


Jessica, jo jag ser skillnad men mer ska det bli :)

Av Mona - 7 december 2008 17:15

Jag började fundera på julkläder igår kväll. Jag har inte den blekaste aning om vad jag ska ha på mig. Jag skulle väldigt gärna ha på mig en klänning eller så men då ska jag också hitta en klänning som jag känner mig fin i. Det är inte det lättaste kan jag lova. Jag har inte riktigt längden för att vara fin i klänning, eller så är klänningarna inte riktigt sydda efter mig. Jag förstår inte riktigt hur designers tänker, allt borde passa en som är 160 cm över havet tycker jag i alla fall. Men icke, nää där är allt anpassat för de som är typ 180 cm, förstår ni mitt problem?

Sen var det då prinsens kläder. Det är inte heller det lättaste. Nu kan han förvisso ha alla kläder jag köper hem men jag vill ju att han ska ha på sig något speciellt. Så han är ännu snyggare än vanligt.

Allt detta betyder att jag måste gå på stan. Jag måste hitta kläder. Jag måste hitta alla julklappar. Jag måste tycka att det är roligt. och helt plötsligt blev det en massa måsten....

Av Mona - 7 december 2008 17:03

Jag har varit så duktig idag. Jag är riktigt nöjd över mig själv. Först och främst har jag haft storstädning av båda sovrummen. Sängkläderna har varit ute på vädring i kylan så inatt kommer vi sova hur gott som helst.

Sen har även jag och Linus bakat pepparkakor. Prinsen var så duktig. Han tryckte pepparkakor för brinnande livet. "mamma visst inte får pappa äta upp alla?" Prinsen har en retsticka till pappa. Det är även en pappa som är väldigt sugen av sig och det har älsklingen märkt. Han gömmer sitt godis och allt vad det då kan vara som han inte vill pappa ska äta upp för honom. Dennis sa här en kväll att han nog retats lite väl mycket med Linus. Det är så kul om jag och Dennis busar. Linus tar alltid mig i försvar. "Mamma vill inte" men om det är jag som busar med Dennis så hjälper prinsen mig. Det måste bara betyda att  mamma är bäst!! :)

Ovido - Quiz & Flashcards