Alla inlägg under december 2008

Av Mona - 15 december 2008 21:27

Gaah jag har totalt tappat kontrollen på mitt intag. Det känns som att det alltid är något snaskigt och onyttigt på gång. Dagligen! Just nu funderar jag på om jag eventuellt skulle ta en lite halv paus fram till 1/1 2009. Inte att jag ska vräka i mig eller så men försöka att inte tänka utan bara vara. Samtidigt vet jag att jag kommer fortsätta stå på vågen dagligen men att ta en total nystart i och med det nya året. Köra stenhårt fram till sommaren och hoppas på att jag blivit fit for fight. Slimmad och snygg. Låter det här som en totalt urblåst plan? Kommer jag att sabba allt jag kämpat för eller kan det vara bra för mig? Någon som har något bra att komma med?

Av Mona - 15 december 2008 19:53

Alltså shit, klockan är snart 20 och jag har just satt mig ner. Det är knapt jag hunnit umgås med Linus idag.

Först jobbade jag till kl 17 och efter det bjöd lärarförbundet på smörgåstårta som julklapp. Så vi satt där och surrade och hade trevligt en stund. Närmare 18.30 var vi klara där och då for jag förbi syrran och fixade posten och vattnade blommorna (som jag typ glömt bort:s) sen hem och plocka lite. Vi var lite väl trötta imorse för att jag skulle orka fixa något alls. Helt plötsligt var klockan 19.30 och det var läge att få prinsen i säng. Fort somnade han också. Vi har bestämt att han bara får sova en timme på förskolan eftersom det blivit så sena kvällar för honom. Ibland har han varit vaken till 21-22 tiden och det känns aningen sent för en tre åring. Nu har vi förvisso bara testat det här några få dagar (på helgerna får han sova så länge han vill) men han har somnat nästintill direkt. Vilket känns skönt. Tidigare har det varit spring hit och dit. "mamma jag är törstig" "mamma jag pinkar ner mig" osv osv... lite Alftons Åberg syndrom.


Av Mona - 14 december 2008 17:31

Jag och Lina började tidigare idag att prata om Nyår. Det är ständigt samma sak. Vad ska man hitta på? Så säger jag att numera känns det som att de flesta är gäng som umgås varje år och hittar på saker. Då påpekar Lina att vi har varit med varandra de senaste 3-4 åren...

2004 var vi i Kronogård. Det årsskiftet kommer vi ihåg som den bråkigaste nyårsaftonen. Alla bråkade med alla. Det var mest sura och tråkiga miner. Någon satt och grät för att alla bråkade och stämningen var allmänt negativ.

2005 var vi bara hemma. linus var så liten så jag ville inte fara omkring och flänga runt. Patrik och Karin var här så vi åt gott och myste på.

2006 var vi hemma hos Lina och Tobbe. Det var året när jag lyckades sprätta beasås på Dennis som satt på andra sidan bordet...

2007 var jag, Lina och pojkarna i Pålsträsk hos Linas föräldrar. Vad Dennis gjorde kommer jag inte ihåg men Lina behövde och det kändes viktigt att hon fick en någorlunda bra nystart på det kommande året.

2008, vad kommer att hända och ske??? Dennis frågade lite fint och försiktigt idag vad vi har för planer. Tyvärr existerar inga planer än. Men nä, han fick inte tillåtelse att fara iväg på egen hand. Han hade redan sagt till kompisarna att han inte trodde det var så stor chans men att han i alla fall skulle göra ett försök. Jag sa till honom att den stora skillnaden mellan Dennis och hans kompisar är att han har familj och de är singlar. Man får prioritera lite annorlunda och det var han med på. Alltså behöver vi några förslag på vad vi kan hitta på. Tänk om någon trevlig inbjudan skulle dimpa ner i brevlådan...

Av Mona - 14 december 2008 15:27

Kära tomten (läs Dennis) jag önskar mig en skoterhjälm och skoterglasögon i julklapp. Självklart vill jag själv välja ut vad som passar mig. Vad tror du om en sväng till ABNian?? Jag tänkte vi kan åka dit i veckan och kolla om det finns något som passar en skönhet som jag :) Tyvärr har de en ruskigt dålig hemsida för att jag ska kunna se utbudet och bara peka men men... Jag tror det här kan bli riktigt bra. Tänk då är hela familjen ordentligt rustad för vinterna alla skoterturer. Hur bra är inte det?!!!!

Av Mona - 14 december 2008 10:17

Jag måste bara berätta om samtalet Linus och jag hade i fredags när vi åkte till Piteå. Vi sitter alltså i bilen och helt plötsligt får ingenstans.


L: Moster bara pussar mig på kinderna. Det får hon inte.

M: Får moster inte pussa dig på kinderna?

L: Nä då torkar jag bort de, såhär. Bara du får pussa på mig, då torkar jag inte bort de.

M: Vad bra att du inte torkar bort mina pussar.

L: Moster får bara pussa på Niclas. Niclas å Hanna å Lisa å Niclas....


Nää då, min son tycker inte alls om att retas med sin moster. Han bara gör det typ jämt. Gör skillnad... Alla andra får pussar och kramar när vi far därifrån men inte moster. Det var knapt hon fick en puss och kram innan de for till Thiland. Stackarn där...

Av Mona - 13 december 2008 22:29

Oj vilken dag! Jag sov hos Sofia fredag till lördag. Det var trevligt. Vi kollade Idol - röstade på Kevin, färgade hår, svullade, surrade och lyssnade på musik. Helt en kväll i min stil. Idag vaknade vi 11.45 Gissa vilken panik jag fick när jag såg vad klockan var. Usch, vi hade sovit bort hela dagen kändes det som. Sofia försökte övertala mig att jag behövde det och kanske var det så. Vi kastade i oss lite frukost och sen bar det iväg ut på stan. Hittade nästan alla julklappar. Bara lite kvar men det ska nog gå bra. Förhoppningsvis blir det gjort nästa helg...  Jag hittade även min jul outfit. En svart (för ovanlighetens skull) skjort-blus-tunika från Vero Moda. Den var riktigt snygg. Precis min stil. Till den tänkte jag ha min Gina Tricot kjol men om det blir den röda eller svarta återstår att se. Nu saknas bara ett par snygga, sköna skor. Jag vill ha pumps av något slag... eller så går jag omkring i strumplästen... :)


Väl hemma lämnade jag Linus hos grannen. Åkte ner till solariet för att fixa där och sola lite. Det var varmt!!! Hem och skotta gården för att få in bilen. Jag kan lova att det var tunge. Som tur var kom grannens killar och hjälpte mig. Det var snällt!! Och nu har jag tillbringat senaste timmen med att slå in paket. Måste se till att skicka iväg dem till tomten innan Linus vaknar imorgon.

Av Mona - 12 december 2008 14:25

Det finns en rolig dam på jobbet. Jag refererat till henne som dam eftersom hon har vuxna barn och barnbarn och det är fult att kalla någon gammal och medelålders låter inte heller vidare smickrande. Hur som helst, hon har kommit på att hon ska läsa om allt som olika matprodukter innehåller. Vilket har resulterat i att hon numera vet en hel del inom det ämnet. Idag var det alltså fredagsfika på jobbet så när det bara var vi två i personalrummet så kollade vi in vad pepparkakorna bestod av. Det var inte bara ett E!!! sen fanns det även med härdat palmfett. Det mina vänner är inte bra!!! Jaja, så kom vi in på att skika på en macka borde vara bra. Men icke, även där finns det olika ämnen som inte är bra... Jaja för att nu vrida på det hela så kom vi in på vad jag äter. Alltså min frukost som består av fiberhavregrynsgröt med linfrön och äppelmos utan tillsatt socker. Detta mina vänner ska alltså vara bra för magen. Det ska hålla igång och uträtta sina behov med jämna mellanrum. Men så är inte fallet. Nää då hon Mona får minsann se till att äta massa kolhydrater av olika slag för att magen ska släppa till... Här räcker det inte med fibrer, proteiner och grönsaker. Men det jag ville komma till är att jag börjar känna mig som en gamling. Ni vet de som bor på hem eller har hamhjälp av olika slag. De som är väldigt noga med att få uträtta ärende nr2 helst varje dag, annars blir det panik. Olika preparat får att hålla igång magen ska finnas i närheten och hjälpa de arma gamlingarna. Nu har även jag kommit till den punkten att jag funderar på att skaffa hem något som driver på. Det är ingen vidare trevlig syn när magen växer och växer bara för att den inte fått uträtta sina ärenden. Eller ska jag fortsätta som tidigare och ta mig en bägare med Ben & Jerrys glass för att lösa det hela?! På tal om B&Js glass så ska den tydligen inte innehålla lika många konstiga konstgjorda änmen som exempelvis vanlig Big Pack. Alltså kan det vara en väl värd investering ;)

Av Mona - 12 december 2008 14:23

Karlar måste helt enkelt komma från en helt annan planet. Ingen kan komma här och påstå att de är vidare snabba av sig. I mina ögon är de (läs Dennis) segare än värasta gamla segaråttan som börjat få små gröna prickar på sig. Vilket i sig är nästintill omöjligt med tanke på alla E-ämnen och konserveringsmedel och andra konstigjorda saker som finns i.... Gaaah det går ju bli galen för mindre...!!!

Skapa flashcards