Alla inlägg under december 2008

Av Mona - 18 december 2008 21:15

Tro mig, just nu planerar jag så det står härliga till hur jag ska gå till väga inför dieten 2009. Till att börja med ska jag försöka komma ihåg att mäta mig också och inte enbart stirra mig blind på vågen. Vågen är förvisso min bästa vän men jag tänkte försöka mig på att skaffa en till. Jag har skrivit upp i min kalender när och hur jag ska mäta mig och sen blir det hårdkörning så det står härliga till. Jag riktigt ser fram mot det. Nu däremot så ser jag minsann till att äta så mycket Ben&Jerrys det bara är möjligt. Idag tror jag till och med att kroppen endast går på socker. Vi har haft Julfest på jobbet och det bidrog med sitt. Till middag fixade Dennis och svärmor köpmat där tilltugget bland annat bestod av potatisgratäng och nu har jag suttit och svullat glass till Du är vad du äter. Men men, jag vet att det endast är några få dagar jag kommer hålla på såhär sen blir det noll tolerans av svammel ätande. Svärmor var ocks lite sugen på att haka på men även hon gnällde på vad jag har för målvikt men det spelar ingen roll. Jag har mitt mål och dit ska jag nå!

Av Mona - 18 december 2008 08:31

Jag har börjat drömma så konstigt på sistone. I natt har jag bland annat varit på förberedande läkarbesök inför bröstoperation. Läkaren klämde och kände på brösten. Det konstiga var att jag låg ner och jag hade t-shirt på mig. Ligger jag ner existerar ju inte brösten men läkaren klämde, kände och drog i dem i alla fall. Läkaren konstaterade även att vänstra bröstet var större och därför skulle de ta bort därifrån innan de lade till för att de sedan skulle bli lika stora. Tyvärr fick jag inte se resultatet...

 Vid ett annat tillfälle under natten var jag och shoppade. Jag hittade en jeanskjol som jag tydligen vill ha väldigt mycket. Jag tyckte den var så fin så fin. Den var ganska kort och klockad. Utöver det hade den även spets och volanger. Alltså absolut inte min stil. Var jag fick det ifrån har jag inte den minsta aning. Jag är inte ens ute efter någon jeanskjol så ja...

Av Mona - 17 december 2008 21:44

Det var så nära så nära. När jag for ner till Solariet tänkte jag passera Konsum och köpa hem en förpackning Ben&Jerrys. Jag riktigt längtade innan jag for på att få fara. Sen råkade klockan bli lite för mycket. Av någon anledning så prioriterade jag att sola framför att äta glass... Just nu känns det ganska bra men jag vet att jag kommer göra ett nytt försök imorgon igen. Ska jag nu tillåta mig själv att äta sånt jag tycker är gott så ska jag verkligen äta det och njuta till fullo. Så mina vänner vad tror ni, ska vi ha en Ben&Jerrys dag och bara äta glass glass glass. Vi kan jämföra olika smaker. Eller det kanske är en ovanligt korkad idé?!!!

Av Mona - 17 december 2008 19:40

Mellan varven får Dennis sina ryck. Han städar och fejjar här hemma. I somras var han helt galen. Plockade varje dag när han kom hem från jobbet. Nu är han uppe i ett il igen. Jag verkligen älskar att få stiga upp på morgonen och det är helt bortplockat här hemma. Inget onödigt är framme. Helt underbart. Det jag däremot inte gillar med Dennis städande är att vissa saker försvinner och han vet inte var han lagt dem. Under helgen lyckades han städa undan min mascara som numera är totalt borta. Han har ingen aning om var han lagt den. Nu ikväll när jag skulle slå in julklappar var saxen helt bortblåst. Det fula är att jag hade den igår och jag la tillbaka den på sin rätta plats. Så jag frågar Dennis lite snällt och försiktigt, det gäller att inte trampa honom på tårna så han slutar städa, var han lagt den men han har ingen aning... Nu är det ju så att en händig kvinna reder sig själv och självklart fixade jag julklappsinslagningen utan saxen. Jag tog hårsaxen istället och det funkade ju, eventuellt är det massor slöare nästa gång jag ska klippa Linus men men.... Paketen blev i alla fall klara och det är det viktiga.

Av Mona - 17 december 2008 18:54

Igår kväll gick jag i säng 20.30 Det händer inte ofta och ännu mer sällan händer det att jag släcker 20.40 och somnar. Vilket borde innebära att jag skulle varit utvilad i morse när väckaren ringde klockan 06 men icke. Jag fick kämpa mig upp. Väl uppe gick allt av bara farten. Förutom att väcka Linus som var en väldigt trött kille idag. Han hade även haft en bryt efter middagsluren på förskolan. Varit rosen rasande. Krupit under soffan och bara varit arg. Så brukar han inte vara. Alltså kollade personalen om han hade feber min inte det. Han var bara arg. Jag har försökt fråga honom varför men han är nog inte riktigt medveten om hur arg han varit så jag har inte fått något riktigt svar.


Om drygt en timme ska jag ner på solariet och kolla läget. Jag fick en påringning idag om att sedelväxlaren hade ätit upp en kunds peng så jag tänkte då försöker jag vara där när någon städar så får jag fixa det med en gång. Själv tänkte jag ta mig en väl förtjänt solning. Vem vet, kanske somnar jag till en liten stund. Det skulle inte vara helt fel. Sen är det bara hoppas på att det är något bra på TV ikväll. Jag har en liten plan på att vara vaken lite längre eftersom jag börjar 9.30 imorgon och kan sova lääänge. Nu är det väl så att det är skillnad på person och person vad som räknas som länge men jag anser att får jag sova till klockan 8 har jag sovit lääänge.

Av Mona - 17 december 2008 06:44

...idag kommer jag inte att skriva något om. nästa gång ni får höra angående det är 1/1 2009. Just nu har Mona en liten paus. Med tanke på att jag hållt på sen 1 augusti känns det ganska ok.

För tillfället har jag fått med mig två vänner. Ingen av oss kommer antagligen köra samma eller ens liknande program men rackarns vad vi kommer stötta varandra!!!

Av Mona - 16 december 2008 19:50

Snacka om att detta har varit universums längsta dag. Redan innan jag vaknade var allt upp å ner. Jag drömde om bäbisar så det sjöng om det. Jag hörde inte ens när Linus började ropa på mig, det tillhörde liksom drömmen. Inte nog med det, när Linus ser morgon TV så får Dora tvilling syskon, eller bäbisar som Linus sa. Det kändes som alla dessa bäbisar bara förföljer mig...

Första två timmarna på jobbet gick bra men efter det segade dagen sig fram. Till och med lunchrasten kändes som att den varade i en evighet, vilket inte hör till vanligheten. När jag väl slutade för dagen for jag bara hem och böt bil och sen iväg till Luleå. Det är antagligen snabbaste shopping vändan jag varit med om. Det tog väl 10 minuter och sen hem igen. Overallen ser helt jätte gigantisk ut men jag tror det kommer att gå bra i alla fall. Jag testade den på Linus och även om den ser stor ut kändes den inte klumpig. Tyvärr hade de inte Rasavil handskar så jag måste kolla på byn. Av arbetserfarenhet har jag kommit fram till att de är bäst samt lätta att ta på om de åker av, vilket min sons handskar har en tendens till att göra eftersom han inte vill ha några på...

Väl hemma igen for jag förbi Dennis farmor och farfar. Axel hade varit så snäll och varit iväg och besiktat min bil så jag tänkte betala honom. Det fick jag inte. Visst kan jag behöva de där 300 kronorna till något annat så jag klagar inte men rätt ska vara rätt och rätt hade varit att jag betalade och inte han...


Nu har dagen äntligen nått sitt slut. Jag har just ätit skorpor och druckit te. Och bara så ni vet så har jag redan gått upp i vikt, i alla fall enligt vad vågen sa tidigare ikväll. Hur bra tror ni det känns?!! 1 januari blir starten på mitt nya liv, igen.... 


Av Mona - 16 december 2008 06:45

Ja då var det alltså bestämt. 1 januari 2009 börjar jag om på riktigt med mitt GI:ande. Det blir två veckors intensivfas med undantag för jobbar luncher den andra veckan. Första veckan är jag ledig, gisst hur skönt det är, endast fem arbetsdagar kvar det här året om vi inte räknar med idag då sen är jag ledig hur länge som helst. 7/1 börjar jag om. Fatta så många prommisar jag kommer hinna med när jag inte har massa jobb under dagarna. Så nu går inga lussebullar säkra längre. Haha jag bara älskar dem! Det är så goda. Jag skulle helt klart kunna leva på dessa om det inte var för att min mage skulle protestera så. Det känns ruskigt skönt att även Jessica ska börja om i januari. Vi stöttar varandra i vått och torrt. Även om hon nu är värdens finaste i mina ögon redan nu. Vi har alltså beach 2009 i sikte. Det kommer bli en sommar utan dess like ;)


Jessica, det skulle funka perfa men det är roligare att vara här under våren, typ mars när vårsolen gör sig påmind. Vara ute hela dagen, köra skoter och äta och bara må. Nu är det mest bara kallt, typ runt -25 grader och jag tror inte Liam och Engla skulle uppskatta det. För att inte tala om du ;) Nää jag tror fortfarande på min idé om att ni bjuder ner oss inklusive biljett ;)

Ovido - Quiz & Flashcards