Alla inlägg under december 2008

Av Mona - 5 december 2008 18:44

Jaha, då var det dags igen. Jag har blivit utmanad av Jessica så här kommer då mina svar.


Skriv om tre personer du älskar och beskriv varje person med ett ord.


Linus - mitt allt. Kärleken till mitt barn är obeskrivlig. Jag är så otroligt glad att jag har en så grymt fin son som förgyller mitt liv. Vad skulle mitt liv vara utan honom?!!


Dennis - kärleken. Min kärlek, partner och livskamrat. Retstickan som kan göra mig rosenrasande samtidigt som jag skrattar och viseversa. Han är världsbäst med Linus, ger honom så otroligt mycket kärlek. De hittar på saker tillsammans och det är aldrig omständigt eller jobbigt. Bara roligheter.


Mamma & pappa -  världsbäst: Bättre föräldrar finns inte. De ställer alltid upp. Finns där för mig i alla situationer. Avgudar Linus och ger honom mer kärlek än vad som möjligt är.

------------------------------------------------------------------------------------------------                                                  
                                                  
                   

Skriv om tre personen som du saknar och beskriv personen eller saknaden med ett ord.


Malin - avstånd: Trots att vi bor betydligt närmare varandra än tidigare ses vi mindre ofta. Kontakten blir mer och mer sporadisk. Jag önskar vi kunde se till att ha våra Mona-Malin helger igen...


Lina - tidsbrist: Två minuters gångavstånd ändå ses vi alldeles för sällan. Tiden räcker inte till med heltidsjobb, barn och familj. Lite saknad av tiden innan allt detta. Du vet sommaren 2003 ;)


Sofia - underbar: Sofia är en helt underbar person. Vi träffades under gymnasietiden och umgicks jämt. Kom ifrån varandra några år och har äntligen hittat tillbaka till varandra, som om det vore igår. Ändå ses vi alldeles för sällan.

------------------------------------------------------------------------------------------------                                                  
                         

Skriv om tre saker du vill ska hända i ditt lite och beskriv varje sak med ett ord.


Framtid - kärlek: Att kärleken fortsätter att spira och gro.


Lycklig - att vara frisk: Att vi alla får vara lyckliga och friska. Känna att livet leker.


Pengar - i mängder: Jag säger som Jessica, pengar löser absolut inte allt men det underlättar en hel del. Nu har jag turen att leva med en person som har det gott ställt men jag önskar ändå en STOOOOR överraskning som dimper in på mitt konto.

------------------------------------------------------------------------------------------------


Jag utmanar Malin, Hanna, och Christina och önskar er lycka till!!! :)




Av Mona - 5 december 2008 18:26

Jag hade utvecklingssamtal med Linus idag. Det var intressant. Jag tycker det är roligt att höra andras syn på mitt barn eftersom det är ganska svårt att vara objektiv själv. I mina ögon är han trots allt perfekt på alla sätt och vis ;) De tycker Linus är glad, social, pratsam, framåt och trygg. Lite av en retsticka :) Koncentrations förmågan kan vara varierande. De har märkt av han tre års trots men nu börjar den lägga sig. Det enda de egentligen är fundersamma över är Linus syn och gång. Han kan ha svårt att bedöma avstånd och se saker på långt håll ibland samt att han går aningen staplande. Inte så att han har dålig grovmotorik eller svårt för att gå och springa, hoppa och busa utan mer att det ser lite stelt ut (vi har aldrig själva tänker på det eller sett det). Inget problem egentligen men jag misstänker att det kan ha att göra med hans förtidiga födsel och några av komplikationerna som tillkom i och med det. Även synen kan ha fått sina sviter därifrån eftersom han låg med syrgas som i sin tur kan påverka synen. Eller också är det bara så att han har en gång som ser ut som den gör och att han växer och knakar så synen inte riktigt hinner med alla gånger. 

Jag och Dennis är i alla fall väldigt nöjda med avdelningen och personalen. Linus trivs och tycker det är roligt och det är det viktigaste. Sen är det så härligt att se hur prinsen växer och utvecklas.



Här är vår älskade prins nyfödd, 1070g och 37,5cm. Snygg redan från start. Det är helt otroligt så bra allt har gått. Jag blir så lycklig bara av att se honom. Den person jag älskar mest och över allt annat.

Av Mona - 5 december 2008 15:40

Gaah kan någon vänlig själ tala om för mig när i hela friden jag ska ha tid att köpa julklappar? Jag jobbar varendaste dag och tidigaste jag slutar är kl 16 och innan jag då hämtat Linus och tagit mig till stan är klockan efter 17 och affärerna stänger 18... Det är såhär års jag önskar att vi bodde mer centralt så jag bara kunde springa ut på stan. Förvisso vet jag vad jag ska köpa till de flesta men i alla fall...



Av Mona - 4 december 2008 20:48

Jag blir så irri på alla kändisar som är smärta och smala. Det känns som att de har det så ruskigt enkelt. Nu senast läste jag om Laila Bagge. Hon trivs bäst när hon väger 50 kg. Hon är 164 cm lång och om vågen visar 54 kg ringer hon sin personal trainer och äter extra nyttigt några veckor. Jo, hon är smal men när jag ser henne så tycker jag inte hon ser spinkig ut, utan helt enkelt snyggt smal/normal.

Det skulle kunna jämföras med att mitt slutresultat ska vara 46 kg men då tror jag att jag skulle se spinkig ut... eller så skulle det vara snyggt... men som sagt, det är en bra bit till 46 kg...


Jag har hittat min nya triggnings grej. Jag blir helt överlycklig när vågen visar ett nytt ental. Det är så roligt. Alltså måste jag skärpa mig och se till att det går lite fortare mellan varven dessa ental gör sig påminda.

Av Mona - 4 december 2008 05:23

Det var väl det jag förstod. Jag vägde mig på nytt i morse och vågen visade -0,7 kg från igår, vilket egentligen betyder -0,5kg från förra veckan.. Måndagens matintag var helt enkelt från en annan värld. Härliga tider!!


Någon som har huvudverkstabletter att dela med sig av?? Jag känner att det kan bli migrän idag och det finns inget här hemma... måste höra mig runt på jobbet...

Av Mona - 3 december 2008 16:29

Sista timmen på jobbet idag har jag känt mig allt annat än pedagogisk. Vi hade kvar sju barn och det kändes som 77, minst!!! De var en blandning mellan övertrötta, uppspelta och totalt galna barn, precis som det ska vara mellan varven :) (det var även en väldigt trött pedagog kan jag tala om!!) Till slut satte jag barnen i soffan, "men vi har inte gjort något" säger ett av barnen. Nä säger jag och det är just det vi ska ta tag i. Alltså fick barnen lov att sitta ner och fundera ut vad de ville göra istället för att springa omkring och gapa. Det funkade bra, i några minuter, sen var det fullt ös igen. Alltså fick processen upprepas igen men den här gången hade de inget val, en annan tjej som jobbade fick läsa för de äldre barnen så det blev lite lugnare en stund och de yngre kom igång med sin lek. Man kan ju tycka att en timme med fullt ös ska gå fort men rackarns så lång den var. Jag bara längtade till klockan skulle bli 16 så jag skulle få gå hem. Jag är helt färdig för räven...


På lördag ska jag klippa mig!!!! Det kommer bli toppen skönt. Fixa till så det blir lite mer frisyr, trots att det är på utväxt och sen få känna känslan av nyklippt fräscht hår. Det är inte illa!


Av Mona - 3 december 2008 06:34

Som sagt, gårdagens intag var inte av Monas värld. Resultatet på vågen visade även att min spådom från igår stämde bra. Det visade +0,2kg. Jag ska väga mig imorgon igen och se om det verkligen är så, vilket jag har aningen svårt att acceptera. Vågen har trots allt visat minus hela veckan så varför ska idag vara ett undantag???


Ikväll blir det prommis, hänger någon på?

Av Mona - 2 december 2008 22:12

Nu har jag väl fått en någorlunda bra färg på håret. Det är fortfarande mot det röda hållet men efter att ha färgat det tre gånger på tre dagar känns det som att nu är det läge at låta håret vila. Däremot funderar jag på att köpa hem en sån där hårbomb och slänga i... Men sen vet jag också att bara överflödsfärgen försvinner så kommer det bli toppen bra.

På tal om håret så måste jag ringa och boka om min klipptid. Jag hade fått fel arbetstid den dag jag egentligen skulle klippa mig. Förhoppningsvis kommer jag ihåg att ringa imorgon...


Jag funderar faktiskt på att väga mig på torsdag istället för imorgon med tanke på allt jag vräkt i mig idag. I och för sig väger jag mig imorgon också i alla fall men att det blir torsdag som får räknas som den här veckans stora vägningsdag... Vi får helt enkelt se vad vågen säger imorgon...


Skapa flashcards