Alla inlägg under november 2008

Av Mona - 11 november 2008 17:46

Det är alltid samma sak. Även om jag väger mig dagligen, morgon och kväll så är det något speciellt när onsdagsvägningen kommer. Jag känner mig extra nervös. Det är liksom den viktigaste vägningen. Jag vill så gärna att det ska vara bra resultat från förra veckan...


Nää det är bara att hon Mona ger sig ut på prommis. Dennis ska iväg och bowla med min syster, de har en liten tävling, och jag vill inte gå ut när han kommer tillbaka för då är det TV och sen John Blund.

Av Mona - 10 november 2008 07:41

Men vilken tur, jag behöver inte vara arbetslös idag och imorgon. Jag ska iväg och jobba på fritids. I vanliga fall brukar jag inte vilja jobba på fritids och i skolan men det är betydligt bättre än ingenting och faktiskt bättre betalt. Jag ska se till att kopiera mitt examensbevis så kanske jag får betalt för vad jag är värd när jag är och jobbar med de stora barnen. Man får ju inte vara dum heller ;)


Jag har fixat iväg ett brev, jo faktiskt ett brev det gick inte skicka mail, till Elin som är vikariesamordnare så hon har mina arbetstider och lediga dagar. Vilket borde innebära att jag får fylla ut de dagar jag inte har arbete. Nog för att hon egenligen har mina dagar också men det kan ju  lätt bli lite galet.

Av Mona - 10 november 2008 07:32

Såg ni Parlamentet igår? Det gjorde inte jag... Däremot var jag in och läste Soran Ismails blogg och fick se ett litet klipp från gårdagen. Min morgon blev genast betydligt mycket roligare. Så känner ni er lite halv depp, gå in där och få er ett litet skratt!!! :)

Av Mona - 9 november 2008 20:49

Då var även denna dag avklarad. Har fixat allt färdigt med bilen. Skönt!! Har varit till Pite och förstört lite pengar och hälsat på mamma och pappa. Pappa blev så glad för sin farsdagspresent. Och mamma också för den delen, nu kanske han kan skriva någorlunda tyckte mamma. (Det är en extra bred penna så han kan hålla i den).


Jag inhandlade en ny mössa till Linus. Den är absolut inte speciell men förhoppningsvis ska den hålla sig över han öron. Jag hatar att se mössor på barn och så åker de upp över öronen. De blir ju kalla.


Till mig själv hittade jag ett par skor, vinterstövlar men de fanns inte i min storlek så det blev ingen affär. Så med andra ord tjänade jag in 1195 kr och borde köpa mig något vackert ;) Däremot hittade jag en intressant sak.

Dessa brustabletter ska alltså öka förbränningen. Jag vet inte om de funkar men jag tänkte det kan ju vara värt ett försök i alla fall. De smakar lite tropiskt, inte allt för gott men jag har smakat betydligt värre så det ska nog gå bra ska ni se.

Av Mona - 9 november 2008 10:59

Och nu ska ni alla få se den bistra sanningen hemma hos oss. Det är alltså inte så färdigt och fint som man kan uppleva...


I Linus rum kan vi få en glimt av tapeten som var på väggarna innan vi tapetserade om. Klar orange...

och golvet i sovrummen har en ljuvlig diareorange färg...


må hänge jag gillar rosa men rosa klinker vid kaminen är inte riktigt vad jag vill ha.

på köksgolvet kan vi även se att det är fullt med färgfläckar från diverse målningar som jag utfört. Vidare saknar vi golvlister...

Går vi in i självaste köket saknar fläktkopan sin överdel samt listerna som lyser med sin frånvaro. Jag vill även att ni observerar att taket blev klart lagomt till julen 2007...


Går vi in till tvättstugan kan vi se det bajsbruna golvet...

Väggarna i tvättstugan ska vara vita, vilket de inte är. Där kan vi istället se en smutsgrå nyans...


Förstår ni nu att det finns både det ena och tredje att fixa och dona med här hemma. Om vi går in i badrummet igen (tog ingen bild eftersom det är täckt med tvätt som torkar) så kan man tydligt att badkaret lyser med sin frånvaro...

Av Mona - 8 november 2008 22:28

... pågår ett ständigt renoverande. Tyvärr tar det uppehåll mellan varven och både det ena och tredje lämnar ofärdigt... Men som sagt, det är roligt att hålla på när ilet kommer och det är så skönt att göra om saker till mitt, ok vårt men det är jag som bestämmer vad jag vill ha för något exklusivt...


Här är en liten del av vårt kök som alltså går i svart/vitt/turkost just nu.

Jag fullkomligt älskar vår fontapet. Jag behöver inte ha en massa tjafs på väggarna. Antar att jag har en ganska så avskalad stil...


TV rummet går just nu i lime och vitt. Vitt är en av mina favorit färger. Det går att piffa till med vilken färg som helst. Toppen tycker jag.


Även detta rum är aningen avskalat, men det är så jag trivs.


Oj vilken suddig bild... Toan går i vitt och grått på väggar och golv sen är det äkta Ikea möblemang. Har sett att dessa möbler finns i svartbetsat, gissa om jag vill ha de istället?!!!


och sovrummet, vilket är mitt nästa projekt att fixa möblemang i. Sängen och lamporna fullkomligen hatar jag. Sängen hade Dennis föräldrar och lamporna tror jag att jag fick första julen efter jag flyttat hemifrån. Men tapeten och gardinerna gillar jag.

Här kan ni även skymta en del av det otroligt vackra diarefärgade golvet. Tro mig det ska åtgärdas snarast...


PS Anledningen till att Linus rum inte är med är för att det ser ut som ett totalt bombnedslag... DS

Av Mona - 8 november 2008 22:19

Prinsen var hos fotografen idag. Det var en spännande upplevelse. För varje år som går desto svårare är det att få honom att sitta still, le och se helt underbar ut på en och samma gång. Men vem vet, till nästa år kanske han har mindre myror i brallorna :)

Jag tyckte fotografen var riktigt duktig på att fånga honom med både det ena och tredje så förhoppningsvis blev det riktigt bra bilder. Om ca två veckor skulle de vara klara. Det Linus tyckte var mest spännande var att trycka på blixten. Helst av allt skulle han vilja trycka på kameran också men där gick gränsen, precis som hemma. Kameran är ingen leksak.


Såhär snygg var min älskling idag. Jag fullkomligen avgudar byxorna. De är så söta så hälften vore nog :)

Av Mona - 8 november 2008 07:46

Jag har en ständig kamp mot kilona. Varje morgon och kväll står jag på vågen, det har blivit rutin. Ett måste. Det känns bra de kvällar jag inte väger speciellt mycket mer än på morgonen. På morgonen känns det toppen om vågen visar mindre än dagen innan. Enligt vägningen idag har jag ca 3.5 kg kvar att gå ner innan jag kommit till min målvikt. Jag kan inte lova att jag slutar då men det är i alla fall nästa mål. Jag väntar på att känslan jag känner mig nöjd med min kropp ska komma. Sen mår jag otroligt mycket bättre med maten jag äter idag än vad jag gjorde innan jag påbörjade min diet. Magen fungerar som den ska och det hör inte till vanligheten.

Ovido - Quiz & Flashcards