Alla inlägg under november 2008

Av Mona - 15 november 2008 07:36

Jag tänkte att nu ska jag prova lägga fram lite före och på vägen mot målvikten bilder. Det är fortfarande en bit kvar som ni vet men här kommer i alla fall sanningen...

Det här är jag i juli

och såhär såg jag ut för ca en månad sen.


Den övre bilden är någorlunda nytagen...

och den nedre är från juli...


Förhoppningsvis är det väl lite skillnad men som sagt jag är inte i mål än.  Och ja, även jag ser lite skillnad...


Av Mona - 15 november 2008 07:20

Gaah det var inte gott med gröt idag. Jag visste väl att det fanns en anledning till att jag brukar äta annat under helgen mellan varven... Det som är så bra med gröt är att jag står mig länge på den. Men det där tror jag även är väldigt individuellt och beroende på var i livet man befinner sig. När jag pluggade och åt gröt så kunde jag känna mig hungrig igen i samband med att jag kom till skolan, ibland redan på bussen. Vilket innebar en andra frukost bestående av någon slags smörgås och vi vet ju alla vad smörgåsar gör mot min kropp... Så om vi ska hårdra det hela så är det mitt pluggande som gjort mig till en halvtjockis... ;) Men nu fixar jag det!!! :)

Av Mona - 15 november 2008 06:50

Här har vi snart varit uppe i en timme. Det finns inget som heter sovmorgon. Det spelar ingen roll hur länge Linus är uppe. Jag trodde att han i alla fall skulle sova till 7 idag eftersom han var uppe till Idol slutade, vilket inte hör till vanligheten, men icke...


Nu blir det snart frukost och sen far jag till Piteå. Förhoppningsvis hinner jag en snabb sväng på stan också. Vem vet, kanske kommerjag hem med någon julklapp och några jeans. Det skulle ju inte sitta helt fel. Jag hade faktiskt riktigt trevlig här en kväll i veckan när jag slog in två paket till Linus. Jag tycker det är så mysigt med alla paket. Problemet är bara var allt ska förvaras så ingen pakettjuv kommer... :)

Av Mona - 14 november 2008 23:37

Jag har en kär vän. Hon heter Malin. Malin är en one of a kind person. Hon är väldigt driftig. Är numera VD för två företag; Avlivningskliniken samt Dr Love.

Det första företaget startade i samband med en kille hon hade som i sin tur även hade en hund. Vet ni hur mycket jobb det är med en stor hund?! Förutom hunden som har sina behov så händer en hel del i hemmet... Det underlättar dock om man äger en fungerande dammsugare...

Dr Loves klinik är ganska nyöppnad. Dit kan ni gå med era funderingar och problem gällande kärlekslivet. Hon har lösningar på både det ena och tredje. Alltså råder jag er att besöka hennes blogg för att få en blick över hur Dr Love jobbar...!!



Nu går hon inte klädd riktigt såhär dagligen och grönhårig tror jag i alla fall inte att hon är just nu... Det här är en bild från möhippan vi hade med henne i somras men som sagt, en bild säger en hel del...

Av Mona - 14 november 2008 23:23

Jag sitter och väntar på att lite prylar ska bli nedladdade till datorn. Tror ni det går vidare fort så tror ni helt fel. Jag tänkte nämligen att jag behöver lite ny musik att lyssna på i bilen. Eftersom det är min bil så blir det min musik och ingen behöver klaga. Och med Ingen menar jag Dennis, vi har inte i närheten av lika musiksmak. Han är typen som lyssnar på P3 å P4, inte för att det är något fel med det men när jag kör själv vill jag gärna lyssna på något medryckande och trallvänligt.

Av Mona - 14 november 2008 22:10

Jag tyckte ingen var vidare bra idag. Duetten mellan Kevin och Anna var helt ok. Typ första gången Anna provade röra på sig och Kevin är ju helt klart charmig, annat går inte säga. Men han var inte lika bra som han varit tidigare gånger...

Så vem åker ut i kväll då. Jag vet faktiskt inte. Men snart får vi svaret.

Av Mona - 14 november 2008 22:04

Nu vet jag vad jag ska göra imorgon. Pappa ringde efter vi ätit middag. Farfar ligger på IVA med dubbelsidig lunginflamation, UVI, med CPAP och allt vad det då var... Så imorgon när jag vaknat, viket antagligen är runt 6-7 tiden så gör jag mig bara klar sen åker jag till Piteå. Ska sitta där på sjukan någon timme... De har tydligen bestämt att det inte blir några upplivningsförsök utifall att kroppen lägger av, vilket jag tolkar att läget inte är vidare stabilt. Å andra sidan är farfar 82 år och har haft en bra och lyckligt liv.



Av Mona - 14 november 2008 18:14

Som ni säkert vet vi det här laget står jag på vågen varje dag, gärna ett par gånger. Dagens vikt var ganska trevlig. Det närmar sig sakta men säkert målvikten. Några kilo kvar. Tro det eller ej men jag känner mig fortfarande peppad och helt på. Visst, även jag har mina svullar dagar men jag ser till att de inte blir allt för ofta.


Förra gången jag höll på med GI så tappade jag ca 5 kg men gick upp de sakta men säkert. Då kände jag mig inte peppad för att fortsätta. Idag har jag gått ner ca 8 kg. Det vågen visade idag har jag inte vägt sen innan Linus men det innebärt inte att jag väger som jag gjorde innan han hamnade i magen. Kontentan är att jag fortfarande har kvar ca 3 kg innan jag är där jag högst ska vara. Visst kan det hända att jag har en skev bild av mig själv men jag hör fortfarande inte till de minimala och jätte smala. Inte en endaste en har i alla fall sagt något. Själv märker jag att byxorna är lite större men det räcker inte för mig...


Dagens mat.

frukost: fiberhavregrynsgröt med linförn och äppelmos

lunch: grönsaker, fisksoppa, en rågmacka och en hård

middag: morötter, fläskfilé och beasås

övrigt: clementin, glass och lite naturgodis


Som ni ser så äter jag ganska normalt. Det jag däremot ser till att undvika är för stor mängd av kolhydrater (eftersom dessa omvandlas till socker) men det innebär inte att jag totalt utesluter dessa.


Jag var och kollade in BMI. För att vara normalviktig ska jag ha ett BMI mellan 19-25. Mitt BMI ligger på 22. Jag vill ha ner det till 20 ungefär.

Skapa flashcards