Alla inlägg under november 2008

Av Mona - 19 november 2008 22:17

Under tiden jag satt och såg Grey´s kom jag på lite olika saker jag tänkte skriva om i bloggen. Så nu sitter jag här, men kan tyvärr inte komma ihåg vad det var... aningen irriterande måste jag säga...


Är ni medvetna om att det snart är helg igen? Veckorna går så fort. Är det så att tiden går fortare ju äldre vi blir?? Är det för att dagarna är fyllda av arbete (istället för skola), hem och familj? Någon klok människa som kan ge mig svar på dessa frågor?


------------------------------------------------------------------------------------------------                                                  
                                                  
             


Jag känner mig lite besviken på folk i min omgivning. Eller besviken är kanske fel ord men det är något som jag inte är helt och hållet tillfreds med. Ja, det handlar om min vikt. Jag kämpar på och gör det bästa jag kan. Visst, jag kan förstå att det blir aningen tjatigt men jag behöver ändå ert stöd. Jag försöker att inte prata vikt när jag träffar vänner men det är en stor del av mig. Jag vill känna att ni finns där för mig.

Jag kan även förstå att det finns människor där ute som tycker att jag svamlar som fortfarande kämpar mot vågen men när ni tittat på mina bilder från i somras så vet jag att även ni förstår att det här är något jag måste göra. Varför sa ingen till mig att jag gått upp så mycket i vikt? Enda som  vågat säga något är Lisa, min yngsta systerdotter. Hon har minsann berättat att det är en gigantiskt skillnad på mig nu och i somras (efter hon sett korten) men inte en endaste en sa något till mig då. Visst, det är inte roligt att höra att man gått upp i vikt men det finns andra sätt att uttrycka sig på... Men det jag vill ha sagt med detta är att jag saknar mina riktigt nära vänners stöd. Inte att ni ska läsa vad jag ätit under dagen men finnas där.


Dagens intag.

frukost: fiberhavregrynsfröt med linförn och äppelmos

mellis: nutrilett bar

lunch: grönsaker, en minibit laxlasange och en naturdiet bar

mellis: två clementiner

middag: korvstroganoff, råris och majs

övrigt: några skedar glass



Av Mona - 19 november 2008 20:24

Idag gick min farfar över till ett annat liv. Han lämnade livet här på jorden för något annat ställe... Det känns lite tråkigt men det är livets gång. Han hade levt sitt liv, långt och lyckligt. Senaste åren har han inte orkat mycket, det har mest gått utför. Jag tror han har det bättre där han är nu.


Mina tankar finns hos farmor. Hennes livskamrat i mer än 60 år är inte längre närvarande. Förstå hur otroligt lång tid det är. Men även hon förstår nog att det som hänt var det bästa.


Jag vill även säga grattis till min kära mor och far som idag har varit gifta i 30 år, även det är en lång tid.

Av Mona - 19 november 2008 06:32

Ja så var det onsdag igen. Morgon ritualen är numera genomförd och vågen har kommit med sitt svar. Det var inte så bra som jag hade hoppats på men det är bara fortsätta kämpa. -0,5 kg, vilket ger en summa på -8kg vilket i sin tur även ger en rest på ca 3,2kg innan nästa delmål är uppfyllt. Så länge vågen inte går uppåt ska jag väl vara glad.

Av Mona - 18 november 2008 20:37

Ångesten inför morgondagens vägning börjar göra sig påmind. Jag förstår inte varför det känns så extra speciellt med onsdagsvägningarna, jag står ju ändå på vågen varje dag... Det börjar som en ilning i magen, sen går det över till en ganska stor grop som gräver sig längre och längre in... Jag vill så gärna att vågen ska stå på målvikten jag strävar efter. Jag vill så gärna känna mig fin när jag ser mig själv i spegeln. Jag vill så gärna känna mig smärt och smal. Jag vill, jag vill, jag vill så gärna!!!

mat

Av Mona - 18 november 2008 20:28

Nä det blev ingen prommis idag. Däremot blev det bortstädat och dammsugat här hemma. Vilket inte är fy skam heller. Till helgen har jag planer på att byta lite gardiner och så, lite mera rött inför julen. Det kommer bli så mysigt. Jag har köpt hem nya lyktor och annat piff så allt ligger bara här hemma och väntar...


Dagens mat.

frukost: fiberhavregrynsgröt med linfrön och äppelmos

mellis: shoothie

lunch: grönsaker, blodpudding och sylt

middag: naturdiet bar

övrigt: halv banan och tre crisp n light med smör och kräftstjärtat


PS mitt nya shampoo och balsam känns toppen. håret är mjukt och skönt och det luktar gudomligt gott, lite mintaktigt... DS

Av Mona - 18 november 2008 18:24

Jag har funderat lite smått senaste tiden på om jag ska byta bloggställe. Inte för att jag misstrivs eller så. Det bästa med blogga gratis är att det är helt reklamfritt. Det var även därför jag valde att använda denna sida till en början. Men nu skulle jag väldigt gärna vilja ha en lite mer personlig touch på min blogg. Visst kan jag ändra lite färger och fixa lite även här men inte så mycket som jag önskar... Ja vi får väl se vad som händer och sker, om det händer något alls vill säga....


Förresten, är det någon som har ett bra förslag på vad jag kan döpa min nya blogg till om jag nu skaffar en?

Av Mona - 18 november 2008 16:30

Igår fick jag äntligen ut tummen från... ja välj fritt... jag tog tag i att fixa vilka kort jag ska framkalla. Det var en hel evighet sen sist. I och för sig ligger mitt scraapande på hyllan, eller i byrån, men snabbt och enkelt kan jag sätta in kort i en ram. Känns som att korten vi har i TVrummet på mig och Linus och Dennis och Linus och bara Linus börjar vara aningen gamla. Det är tagna när vi låg på sjukan med Linus så tre år. Kanske läge att byta ut dessa...?!

Av Mona - 18 november 2008 15:48

Efter jobbet idag var jag och Linus en snoa på byn. Jag köpte shampoo och balsam till mig själv. Ni vet väl hur viktigt det är att använda sig av bra produkter till håret?!! Senaste veckan har jag använt Dennis shampoo, ni vet varianten som går att köpa på ICA och Konsum... Mitt hår blir smutsigt praktiskt taget innan jag kommit ut från duschen och inte luktar det vidare gott heller. I vanliga fall brukar jag beställa från Baresso och även om det går fort att få hem produkterna i postlådan och är billigare än att köpa på salong så stöttade jag bygden idag. Jag har inte tid att vänta tre dagar på att få ett bra shampoo igen.


Min frissa sa även att det är ruskigt drygt. Att jag bara ska ta lite lite shampoo och löddra upp i handen innan jag sätter det i ordentligt blött hår. Jag ska testa ikväll!!!



Ovido - Quiz & Flashcards