Alla inlägg under november 2008

Av Mona - 25 november 2008 18:18

...både för det ena och det tredje. Både bra och mindre bra saker. Det jag valt att dela med mig om är en av de bra sakerna. Det är snart jul!!! Ok, ni är kanske också medvetna om det men förstår ni hur otroligt snabbt denna höst har gått? Det var alldeles nyss sommar. Helt plötsligt september och älsklingen fyllde tre år. Nu är det bara några få dagar innan det är december. Julförberedelserna är i full gång. Jag trivs. Fixa julfint och leta efter julklappar. Förbereda och dona. Jag vet vad som förväntas av mig och jag vet var jag ska jobba. Jag har helt enkelt inget att klaga på där. Sen hoppas jag på att jag varit snäll som tomten kommer med många klappar till mig. Det behöver inte vara något speciellt, bara det ligger en tanke bakom. Det här med sista minuten klappar är inte riktigt min grej, bara köpa för att köpa. Under året försöker jag lägga på minnet vad folk nämt att de skulle behöva och på så sätt behöver jag inte panikhandla något i brist på annat. Julen är en högtid som jag gillar!

Av Mona - 25 november 2008 17:24

Det känns som att jag hunnit med en hel del idag. Steg upp innan tuppen, alltså kl 05.00 Fixade mig och åt frukost ´, upp med barnet och iväg på förskola och jobb. Jobbade jobbade jobbade, såg till att liva upp barnen ordentligt innan jag for. Ida hotar med att göra detsamma imorgon när hon har öppningen... :p Hämtade barnet, handlade, hem för att baka. Har just blivit klar med tre sorters kakor. Aningen stolt över mig själv. Jag har nämligen fredagsfika på jobbet på fredag. Mindre stolt är jag över att jag var tvungen smaka lite från varje smet... men men, ska ut på prommis ikväll. Idag känns det som att det bli en längre variant. Förhoppningsvis följer Lina också med, då blir det lite extra trevligt :)

Av Mona - 25 november 2008 05:49

Det känns ruskigt omuntert idag. Imorgon är det vägning och jag vet att jag inte har gått ner något, snarare upp. Hur roligt känns det. Vad 17 skulle jag äta pizza och godis och en massa potatis under helgen för? Jag kunde väl hållt mig till en sak?!! Jag blir så arg på mig själv!! Inte kommer jag till min målvikt genom att hålla på så här. Nää nu får det bli skärpning. Sallad till middag och prommis på det!

Av Mona - 24 november 2008 16:00

Shit jag kom just ihåg att jag lovat mig själv en prommis ikväll oavsett väder. Jag kan lova att det inte känns vidare lockande. Finns det inga andra alternativ jag kan hitta på för att slippa gå ut i snöovädret? I och för sig, jag kan ju alltid bjuda in han Dennis på en omgång och jag lovar att han inte kommer säga nej... men det var ju kanske inte riktigt det jag hade tänkt mig... Å andra sidan har jag inte dött av lite snö både här och var så det kanske löser sig i alla fall. Vi får väl se vad som händer. Nu blir det i alla fall snart lite middag. Mina karlar ska få äta hamburgare. Min middag idag består av en nutrilett eller naturdiet bar. Jag måste skärpa mig ordentligt inför onsdagsvägningen. 


Förresten har ni tänkt på en sak. Det kanske är OK att äta lite onyttigt under helgen men när helgen är slut, alltså precis innan vi intar sängen på söndag kväll så ska vi skynda oss och slänga bort de rester av onyttigheter som finns kvar. Vad händer om man inte gör det? Jo, på måndag när vi kommer hem från jobbet. Känner oss hungrigt och trötta och bara vill ha lätta utvägar så dyker handen lätt ner i godisskålen. Hur bra är det på en skala?? Nää just det. Men tror ni hon Mona har varit duktig och slängt bort det som fanns kvar? Nää, det har hon inte, alltså har hon varit och nallat i godisskålen.

Av Mona - 24 november 2008 15:43

Rackarns vad det snöar! Det har snöat i flera dagar nu. Förvisso tycker jag om att det blir vitt på marken, så mycket ljusare och finare (eftersom sommar inte finns med som alternativ) men det behöver väl ändå inte snöa hela hela tiden?! Vägarna är fulla med snö, i alla fall de mindre som inte blivit plogade... Gården är övertäckt med snö i väntan på att Dennis ska komma hem och råda bot på det. Jag tänkte faktiskt skotta men när jag ringde och frågade var snöskyffeln var så fick jag order om att inte skotta för det skulle minsann han göra med fyrhjulingen när han kommit hem... Alltså har jag fått parkera min fina bil, som för övrigt är övertäckt med snö och is och mer liknar ett isberg än en bil som i sin tur är i ett stort behov av ett varmgarage för avtining, på gatan.

Av Mona - 24 november 2008 05:44

Tro mig, idag fick jag igen för mitt syndande igår. Vågen visade inte vad den borde. Det var nära jag började gråta... Fy attans, jag måste verkligen sköta mig idag och imorgon så onsdagsvägningen inte blir totalkatastrof. Jag måste komma igång ordentligt med mina prommisar igen och helst även ta mig tillbaka och träna ordentligt (hoppas på att uttråkningsfasen har gått över)...

Idag blir det dricka mängder med vatten på jobbet. Ut på prommis på kvällen och äta nyttigt under dagen. Det är helt enkelt dagens mission!!

Av Mona - 23 november 2008 22:03

Gaah idag har jag ätit som en häst, eller egentligen hela helgen... hur bra är det på en skala? Som tur var så tog jag mig ut på en prommis, stannade till på solariet för att skaffa lite färg och utrota finland som bosatt sig i mitt ansikte och sen prommade jag hem...


Var en sväng till Pite idag med syster. Tänkte jag skulle hitta någon liten julklapp men se icke... Bättre lycka nästa gång...


Dagens intag.

frukost: fiberhavregrynsgröt med linfrön och äppelmos

mellis: inget

lunch: inget

mellis: nutrilett bar

middag: pizza och coca cola

övrigt: godis...


Nu kallar sängen, öppning imorgon...

Av Mona - 22 november 2008 21:17

Hon Mona ska ut och trotsa kylan. Det kommer att bli en prommis ikväll. När det bli är en annan historia. Jag började ta på ute kläderna för sisådär en timme sen. Skor, täckisar, mössa och halsduk är på men jag råkade hamna framför Stjärnor på is och nu måste jag ju se slutet... Dennis for iväg och skjutsade grannen så nu har jag inget val än att vänta på honom men ut det ska jag. Minus på vågen, här kommer jag!!! ;)

Ovido - Quiz & Flashcards