Alla inlägg under november 2008

Av Mona - 29 november 2008 08:53

Ok nu blev jag lite förvånad faktiskt. Ställde mig på vågen och den visade ett bättre resultat än vad jag trott. -0,6 kg sen i onsdags. Det är något som inte riktigt stämmer här. Visst var det trevligt men det känns inte riktigt rätt. Kanske läge att kolla upp batterierna i vågen... sen är det bara hoppas att det håller i sig till onsdag när den riktiga vägningen äger rum.


Av Mona - 29 november 2008 08:37

Jag sitter här och mår allmänt skit. Det jag åt igår var allt anat än bra. Det praktiskt taget bestod av kolhydrater, hela dagen. Nu har jag ångest för att ställa mig på vågen. Jag trodde jag skulle vara i mål nu men det är minst 3 kg kvar och de segar sig. Visst, jag har mig själv att skylla, jag har inte ätit som jag ska. Eller egentligen har jag väl det men när jag väl sätter igång med onyttigheter så blir det ordentligt. Jag kan inte riktigt hejda mig själv. Jag vill bara ha mer och mer och mer och mer. 

Hade det inte varit -21,5 grader kallt hade jag gått ut på en prommis nu på direkten men även jag har en smärtgräns där jag självmant skippar att trotsa kylan. Det känns som att tempen bara sjunker och sjunker hela tiden. Jag har inte tid med att det ska vara så här kallt. Nu känner jag mig grinig också!!!

Av Mona - 29 november 2008 08:20

Det börjar vara dags att fixa för alla julkort som ska skickas i år. Egentligen är jag lite emot det. Jag blir så irriterad när vi skickar julkort till folk men inte får något tillbaka, år efter år... men men. Igår beställde jag i alla fall årets julkort från oss till er. Så ni som vi råkar missa, självklart hoppas jag att vi inte missar någon, så har ni en liten julhälsning från oss alla till er alla här på bloggen.



Jag tyckte det var lite roligt med något annat än en vit bakgrund och en liten tomte/bock/gran/pumla på ena kanten. Så i år blev det inget vanligt traditionellt julkort med tomteluva. Det går nämligen inte ta kort på prinsen. Han har lite svårt för att sitta still :)

Av Mona - 28 november 2008 17:46

Snacka om att det varit härligt ute idag. Var ute med barnen på jobbet i nästan två timmar idag på förmiddagen. Vi skottade och kastade snö och alla hade jätte roligt.

Fikat jag hade med mig var väldigt uppskattat. Alla bugade och tackade och några undrade varför jag hade med så mycket, om jag tänkte bräcka dem ? ;) Nää då sa jag, jag vill bara samla pluspoäng så jag får fortsätta jobba.... :p fast chefen var inte där....

När jag hämtade Linus kom jag på att Elliot kunde följa med hem eftersom jag råkade ha två bilstolar i bilen, vilket inte hör till vanligheten. Sagt och gjort. Vi pallrade oss hem men hittade ingen nyckel. Dennis hade glömt lämna den så jag och pojkarna for iväg och fikade på café. Det var uppskattat. Elliot var mycket mer väluppfostrad än Linus... Sen var vi ute igen och skottade snö och busade.


 

 Fulungarna är högt upp i snöhögen :)


 

Prinsen har hittat en skön plats att vila upp sig på.



Nu ska vi iväg till Lina, Elliot och Björn och fika. Björn fyllde gammal gubbe igår ;)

Av Mona - 28 november 2008 05:52

Äntligen fredag! Veckan gick inte så sakta som jag befarade... Utanför fönstrena är det vitt, och ännu vitare blir det. Det började om att snöa igår eftermiddag igen och det snöar fortfarande. Visst tycker jag om snö men snälla nån, nu är det bra för ett tag.


Fredag innebär även fredagsfika på jobbet. Idag är det min tur att stå för det, alltså känns det inte riktigt lika spännande men det blir gott ändå.


Jag har insett en sak. Jag måste verkligen ta mig ut och gå varje kväll igen. Det här funkar inte. Vågen står stilla och det tycker jag INTE om. Jag får helt enkelt missa lite av mina TV program och röra på fläsket istället. Så mina vänner, vilka hänger på?

Av Mona - 27 november 2008 06:50

Det verkar vara dåligt med folk som vi köra en totalt svullfri helg. Om vi gör det till en totalt svullfri dag då, vad säger ni om det? Jag har valt lördag som min totalt svullfria dag. Valet föll på lördag eftersom fredag innebär fredagsfika på jobbet och söndag är det 1a advent och då måste jag bara äta en lussekatt. Det är så gott. Det kommer förmodligen att bli min död (läs viktuppgång) under julen, alla goda saffrans bröd av olika varianter...


Jag har en liten plan på att åka till Piteå i helgen. Tänkte köpa lite julklappar. Jag har allvarligt funderat på att köpa en Reima overall till Linus. Jag har hittat en som jag gillar i färg och form. Grejen är bara att jag varit lite emot Reima kläder eftersom de inte ska vara i tårkskåp, sen tycker jag även de är hiskeligt dyra... men jag har inte hittat någon annan som jag känner att den där vill jag verkligen att Linus ska ha på sig... I alla fall, nu funderar jag på vilken storlek, 104/110? Jag tänker i syftet att han ska kunna ha den nästa vinter också. En på jobbet som haft Reima till sina barn tycker inte att de blir klumpiga även om man köper stort så hon tyckte 110 men tänk om min lilla prins på 95 cm över havet totalt drunknar i den. Den kommer att vara stor till en början... men å andra sidan, föreställ er våren. Perfekt skoterväder, klarblå himmel, sol och lite lagom temperatur. Under overallen ska underställ och fleecekläder också få plats utan att det blir tajt.... Vad tror ni? Någon som har erfarenheter av reima kläderna?




Av Mona - 26 november 2008 06:38

Precis som jag förutspått var dagens vägning inget glädje fyllt moment. Det kändes motigt att stiga på vågen och ännu värre att se resultatet. Resultat och resultat, jag kan egentligen inte påstå att det var något resultat, mer ett stampande på ett och samma ställe. -0,1 kg sa vågen. Nej, jag är inte nöjd någonstans med det men nu är det bara ta nya friska tag igen. Till helgen ska det inte svullas på samma sätt som helgen som var. Nää nu blir det ordning och reda på fröken Bergström! Någon som är sugen på att följa med mig? En helg utan svull? Blir vi sugna så borstar vi tänderna och dricker vatten istället. Kom igen nu, vi stöttar varandra!!

Av Mona - 25 november 2008 18:52

Är det någon fler än jag som tycker att den här veckan känns otroligt lång? Jag vet att det bara är tisdag men för mig känns det som torsdag. Jag är liksom inte riktigt i fas med dagarna... Undra vad det kan bero på? Några förslag någon? Förstå hur jobbigt det kommer att kännas både imorgon och på torsdag när jag vet att det fortfarande är arbetsdagar kvar innan helg...


Snart blir det prommis i alla fall. Lina följer med. Toppen, då får vi surra lite. Härliga tider :) Tänkte jag skulle gå och hämta ut korten jag beställt. Tro det eller ej, men jag har fått tummen ur och beställt hem papperskopior på en hel del kort. Det är inte ofta det händer men ibland blixtrar jag till ;)


Dagens mat:

frukost: fiberhavregrynsgröt med linfrön och äppelmos

mellis: nutrilett bar

lunch: grönsaker, fisk och potatis

mellis: nutrilett bar

middag: nutrilett bar

övrigt: en kaka (på jobbet) och lite smet smak från baket

Skapa flashcards