Direktlänk till inlägg 21 oktober 2008

typiskt tjejsyndrom

Av Mona - 21 oktober 2008 17:41

Jag kommer ihåg när jag var betydligt yngre än idag. Vilken inverkan kompisar hade på varandra... Oftast var det någon som fick den typiska ledarrollen, den person som bestämde. Ville man inte eller verkligen sa emot personen så fick man något ultimatum, eller blev utfrusen, vilket resulterade i att man gjorde som ledarpersonen ansåg vara det rätta. Istället för att följa sin egen vilja och det man själv visste var det rätta för just mig så stoppade man undan sin vilja för att göra ledarpersonen nöjd och glad. Genom att göra det började även en olustig känsla växa i magen. Man visste att man handlat fel men samtidigt försköt man den känslan... Jag tror detta är ett typiskt tjejsyndrom. Man vill vara en i gänget, gärna en viktig person, och för att behålla sin roll glömmer man bort sig själv för en stund.


Vid vuxen ålder är vänner inte lika viktiga på samma sätt och har inte samma inverkan på varandra. Idag säger vi vad vi tycker, tänker och känner och står för det. Självklart vill man ha medhåll och känna att man har sina vänners stöd men först och främst följer man sitt eget hjärta och intuision. Tänk vad man lär under livets gång.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mona - 7 februari 2009 22:48

Vänner, nu är det fixat och klart. Mitt projekt är genomfört. Det gick betydligt fortare än vad jag hade väntat. Jag vill tacka Jennifer, som har hjälpt mig på traven. Utan hennes hjälp hade det inte gått såhär bra. Numera kan ni läsa om mitt liv på ...

Av Mona - 7 februari 2009 12:27

Igår gick jag in med inställningen att det här skulle bli en bra dag på alla sätt och vis. Dagen började med att jag vaknade på totalt fel sida. Det är -20 grader ute, det blåser och det snöar. Jag har en antydan till skallebang och det känns inte al...

Av Mona - 6 februari 2009 21:39

Jag känner att det är torka idag på bloggfronten. Typisk fredag? Är helt tom i huvudet. Skulle behöva sova men vill njuta en liten stund till av total ensamhet nu när karlarna mina sover. Egentligen borde jag inte vara så trött med tanke på att jag b...

Av Mona - 6 februari 2009 16:14

Imorgon ska jag göra mig så vacker jag bara kan. Jag ska anstränga mig till det yttersta. Varför? Jo, bara för att jag vill. Bara för att jag kan. Bara för att få lite glans på vardagen. Jag ska ha kjol på mig. Jag ska känna mig på topp. Jag ska vara...

Av Mona - 5 februari 2009 22:05

När jag kom hem från jobbet idag var Dennis och Linus ute och skottade. Linus var kanske inte på sitt allra charmigaste humör, kanske hungrig... I alla fall visade det sig att Dennis hade kört fast med fyrhjulingen och jag var tvungen hjälpa honom at...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se