Alla inlägg under september 2008

Av Mona - 14 september 2008 14:12

Jag har letat runt efter en två delad ute dess till Linus. Han har haft en tidigare som vi tyckt väldigt mycket om, både vi föräldrar och personal på förskolan, men den börjar vara lite liten... Hur som haver gick jag in på ellos och där hade de en liknande som vi haft tidigare. Samma material, 100% polyester, men andra färger. Personligen tycker jag den är väldigt fin. Tyvärr är årets färger inte riktigt lika smutsvänliga som den vi haft tidigare men det kan jag leva med. Tror det blir att göra en beställning idag så vi har den nu när det börjar bli kallare ute.

Det fanns även vantar i samma färg och självklart följer det med i beställningen. Killen kommer bli så snygg!!! Det bästa är att det är reflexer både på jacka och byxa och ganska stora också så han syns i höstmörkret.


Nu återstår bara att hitta en vinteroverall också. Undra när jag ska ta mig in till stan för att kika runt på sånt. Tur är iaf att Lina har hunnit kika runt och våra killar brukar ju ha likadana kläder så kanske har hon hittat något ;)

Av Mona - 13 september 2008 20:37

Det har varit helt galet fullt upp idag. Vilket även har resulterat i att jag inte ätit vidare bra. Jag har dock inte smakat en endaste bit fika så lite stolt är jag över mig själv. I och för sig är det inte riktigt lika roligt att fika från sitt eget fika...


Dagens mat:

frukost: fiberhavregrynsgröt med äppelmos

lunch: naturdiet rtd

mellis: äpple

middag: två gi mackor med rökt skinka

övrigt: nötter

Av Mona - 13 september 2008 20:29

Oj oj vilken dag. Det är tur det bara är en gång per år vi alla fyller år. Jag kommer inte ihåg att det var såhär tjoigt när jag var liten...

Linus har i alla fall haft en toppen dag. Började med att vakna innan kl 6 och ville inte somna om. Kanske kände han på sig att det var en speciell dag. Självklart fick han börja dagen med ett paket.


och glad blev han!!!



... och här är innehållet. En traktor där det går att byta ut skopan mot en grip och kran och allt möjligt. Prinsen har kört traktor i princip hela dagen. Han till och med sov middag med den. Bäddade ner den under filten så den inte skulle frysa :)


Sen blev det dags för fler paket..

... det är roligt att öppna paket...


Så kom äntligen lite främmande och självklart var Linus tvungen att demonstrera sin nya traktor. Morfar fick sitta på första parkett.


Slutligen måste jag visa en bild på den snygga tårtan som Dennis beställt till vår älskade sons tre års dag!!


Är den snygg eller var?!!


Många paket blev det. Och folket har bara avlöst varandra hela dagen. Jag är helt slut... Plocka fram fika, koka kaffe, blanda saft, plocka undan allt för att snart ta fram det igen...  Men det var helt klart värt det, bara att se glädjan i vår älskling. Han önskar nog att det vore kalas varje dag...

Av Mona - 12 september 2008 22:13

Kanske har jag lite att göra men jag hittade något roligt och jag måste bara dela med mig!! Som ni vet är jag sugen på extension och under 2000 talet har extensions varit stort. Jag gjorde ett test för att se hur jag kommer se ut och så här kommer jag se ut om jag gör extensions och här är resultatet ;) testa själv!!

Av Mona - 12 september 2008 21:02

Nu till lite allvar. Men man får skriva många många gånger per dag om man har mycket att skriva om. Och som ni alla vet så har ju jag det!! ;) iaf ibland...


Ställde mig på vågen imorse, efter att alla kläder åkt på (i vanliga fall väger jag mig i enbart trosor och innan jag stoppat något i munnen). Det såg hyfsat bra ut. Det som kommer se mindre bra ut är nu när jag ska deklarera dagens matintag. Känns som jag kommit i en gigantisk svacka den här veckan... Skärpning Mona!!! (igen)


Frukost: fiberhavregrynsgröt med äppelmos

Lunch: grönsaker, köttfärssoppa och liten smörgås

Mellis: naturdiet bar

Middag: pizza med beasås och pepsi max (som smakade blä!!!)

Övrigt: halv daimkaka och en kanelbulle, lite nötter


Dennis och grabbarna ska åka utomlands. Lite orättvist tycker jag minsann att det är. Jag menar jag då?? när ska jag kunna fara utomlands?! Någon vän som känner att nu jästans packar vi väskorna och far? säg bara till så trollar vi med knäna så pengarna forsar in och vi far iväg och blir bruna, dricker färgglada drinkar och utvilade!!! Men i alla fall det jag skulle komma till är min respons på det hela när det kom på tal. Visst, absolut, jag missunnar inte Dennis det minsta att åka iväg med grabbarna. Det jag tycker är jobbigt är att jag blir så låst. Inte det att jag måste vara hemma på kvällarna för det har jag inget emot, men med jobb. Jag kan inte ta öppning eller stängning på någon annan förskola än där Linus går och det är aningen frustrerande. Förvisso är det skönast att jobba mellanskift, typ 7-16 ni vet men som vikarie får jag allt ta det jag blir erbjuden... Tyvärr är det så att vi vet inte var Dennis kommer jobba i framtiden, om han börjar om köra timmer eller jobbar borta eller vad det nu blir, vilket som kan resultera till att jag hur som helst är i samma sits, förmodligen livet ut. I alla fall så länge vi har smått här hemma och det är ju några år till vi får räkna där. I och för sig är ju Linus en storkille som klarar det mesta och allting, istället för att gå på förskola skulle han kunna höra hemma på universitetsnivå och jag är inte det minsta partisk ;) men det var en bisak... Jag hade som förslag att Dennis skulle rätta sig efter mina tiden. Han tittade på mig som om jag vora totalt knasig i knoppen "och vad skulle vi då leva av?" mina pengar tyckte jag men då skrattade han bara... Jag förstår inte alls vad han tänkte. Som lärare är jag ju väl betald, eller hur var det?!!

Av Mona - 12 september 2008 21:00

Testade även denna variant. Hur i hela friden de kunde få fram att vi var mest lika är en annan historia, men roligt har jag haft!!! :)

MyHeritage: Celebrity Morph - Family tree search - Old photographs
Av Mona - 12 september 2008 20:50

Jo även jag var tvungen att testa detta... försökte mig på experthjälp men inte 17 blev jag klokare av det... iofs fick jag mig ett trevligt samtal och bara tanken av Anna får en alltid glad och lycklig. Hon är minsann inte klok någonstans... ;) men iaf helt plötsligt så kom hon på det!! ni vet, plötsligt så händer det och det är just vad det gjorde!!!!

Av Mona - 12 september 2008 19:05

Igår kväll när Dennis kom hem så klagade han på mitt hår. Det var mycket snyggare när jag var blond. Han tyckte tom jag skulle lägga ner pengar på att bli blond igen.

Idag när jag var förbi syrran så klagade hon först på att jag vill göra extensions. Inte kan du lägga ner pengar på det!! sen kom Hanna och sa att jag ser äldre (!!!) ut i mörkt hår och det tyckte även syster. Rolig familj jag har?!! Själv så trivs jag i lite mörkare hår så det kommer förbli den här färgen en stund.


Var även förbi på Klippet idag angående extensions. Tyvärr ansåg min frissa att det inte skulle gå att sätta slingor i hela håret, det var för kort baktill för att det skulle se riktigt snyggt ut. Hon tyckte det skulle vara dumt att lura mig och sätta i slingorna i hela håret och sen skulle de se enbart tillgjort ut. Hennes förslag var att bara sätta framtid och att det skulle vara kortare bak. Vi får se vad jag känner för det lite senare. Just då kändes det som en väldigt bra plan, nu vet jag inte riktigt. Jag får minsann tänka över det hela...

Ovido - Quiz & Flashcards