Alla inlägg under september 2008

Av Mona - 15 september 2008 18:05

Jag känner att jag måste tillägga en sak. Det var inte så att jag menade att barnet skulle stå och vara ledsen i evigheter men eftersom barnet inte ville följa med måste barnet få komma i sin egen takt. Anledningen till att jag inte tycker barn ska curlas på en förskola är följande. Föreställ er 18-20 barn och alla gör precis som de själva vill, de vuxna ska följa alla barns olika viljor. Det går ju inte att endast låta ett barn curlas utan samma regler ska gälla för alla barn på förskolan anser jag. Sen skulle kanske även jag berättat för resterande personal vad jag sagt till barnet, därav vikten av kommunikation

Av Mona - 15 september 2008 17:18

Jag var och jobbade idag. En mindre förskola där alla åldrar på barnen finns. Det är ganska mysigt på de mindre förskolorna tycker jag iaf. Några förskolor känner jag mig mer hemma på än andra så det är bara hoppar på att jag får jobba mer på en av de jag gillar bäst.


Vet ni hur otroligt viktigt det är med komunikation? Jag blev lite irri idag på jobbet. Ett barn var ledsen när föräldern for och ville inte vara ute. Föräldern sa att barnet varit så senaste veckan. Jaja, tänkte jag, det är inget att bry sig om.  Barnet fick vara arg en stund så sa jag till barnet att komma när det kände sig redo. Då går en annan av de som jobbade och försökte lirka men lyckades inte heller. Så resultatet blev att personalen lät barnet gå in. Det kanske inte låter så farligt för er men för mig var det ruskigt irri. För det första gillar jag inte att curla med barnen. Är man på förskolan så är man. Är alla barnen ute så innebär det alla barnen. För det andra, och det som stör mig mest, är att den andra personalen struntade i vad jag sagt och totalt körde över mig. Vad ger det barnet för inställning?! Jo, genom att gnälla och grina får jag min vilja igenom. Är det så vi ska uppfostra barnen i förskolan, vår framtids vuxna människor???

Av Mona - 15 september 2008 17:11

Planen är att träna idag. Dennis jobbar borta och jag måste fixa barnvakt.

Ah, syster ringde just, hon kommer och är med Linus. Toppen, då får jag svettas och känna hur jag förbränner onödiga kalorier som hamnat i magen. Det är lite tråkigt att syster inte vill hänga på, hon gillar inte det här med koordination. Själv tycker jag att det är hur roligt som helst. Nu är frågan, ska jag köpa ett 10-kort eller ett terminskort?? Det är inte speciellt stor prisskillnad men frågan är den, kommer jag kunna träna två gånger i veckan om Dennis fortsätter jobba borta...  Kanske är det bättre att jag siktar på att förverkliga min träning iaf en gång i veckan och blir det två så blir ingen lyckligare än jag. Visar det sig att jag tränar hur mycket som helst kan jag köpa ett terminskort när 10 kortet är förbrukat... Nu har jag bestämt mig, det blir ett 10-kort.



Av Mona - 14 september 2008 22:25
Radiohead - Creep

When you were here before

Couldn't look you in the eye

 You're just like an angel

 Your skin makes me cry


 You float like a feather

 In a beautiful world

 I wish I was special

 You're so fucking special


 But I'm a creep

 I'm a weirdo

 What the hell am I doing here?

 I don't belong here


 I don't care if it hurts

 I want to have control

 I want a perfect body

 I want a perfect soul


 I want you to notice

 When I'm not around

 You're so very special

 I wish I was special


 But I'm a creep

 I'm a weirdo

What the hell am I doing here?

I don't belong here


 She's running out the door

 She's running out

 she run, run, run, run, run


 Whatever makes you happy

Whatever you want

You're so very special

I wish I was special


But I'm a creep

I'm a weirdo

What the hell am I doing here?

I don't belong here

I don't belong here

Av Mona - 14 september 2008 22:03

vilket håll

vänste, höger

återvändsgränd

vad kan göras

nattsvart

soluppgång

what to do

what to do

Av Mona - 14 september 2008 21:57

Finns det något jag hatar så är det när folk säger en sak och sen ett tag senare kommer det en förnekelse. Så får man inte göra. Förstår inte folket att det kan såra. Såra ordentligt. Ibland kanske det bara är i förbifarten men dock... Folket som lyssnar kanske tar det på fullaste allvar. Tänk på vad du säger och stå för det. Jag har blivit sårad...

Av Mona - 14 september 2008 19:38

Förstå vilken slappar dag jag haft idag. Visst jag har städat och handlat och lite sånt där men i övrigt. I princip ser jag fortfarande ut exakt som jag gjorde när jag steg upp från sängen i morse. Enda skillnaden är att jag tagit på mig sockar och ett par byxor. Håret står fortfarande på tre kvart, t-shirten är samma som jag sovit i, boobisarna guppar (guppar och guppar, de vet nog inte vad det är) fritt och sminket lyser med sin frånvaro. Men det är skönt. Jag känner mig totalt avslappnad och... redo för sängen...?? Få se om jag och Dennis orkar kika på någon film eller om det bara blir att slötitta lite på TV...


Dagens mat.

Frukost: fiberhavregrynsgröt med äppelmos

Lunch: sallad; morötter, gurka, tomat, majs, paprika, salladsärtor, ägg och skinka. Riktigt gott var det!!

Mellis: nutrilett bar

Middag: kycklig och lite fullkornsmackisar

Övrigt: banan


Även idag har jag tittat på när andra fikat. Känns bra. Rackarns vilken karaktär jag har!! ;) Jag känner att jag börjar vara tillbaka, nu blir det hårdkörning. Förvissor går det åt skogen med mina prommisar men med maten går det desto bättre och jag tränar 1-2 gånger i veckan så jag ska egentligen inte klaga. Jag häller i mig vatten och om hungern kommer så håller vattnet borta den värsta så jag klarar mig till det är dags att äta igen. Det jag egentligen är mest glad över, förutom att jag blivit av med sötbegäret, är att jag kommit ifrån att vräka i mig mackor på kvällarna. Tidigare kunde jag äta flera stycken och resultatet blev också ökad vikt. I och för sig var det nog inte enbart mackornas förtjänst men de bidrog gott och väl. Nu väntar vi bara på att vikten ska rasa så jag kommer i mål. Undra vad jag ska unna mig då, några förslag någon??

Av Mona - 14 september 2008 17:43

Oh ja!! Gissa hur glad jag blev idag när Lina sa att jag har blivit mycket mindre över höfterna?! Ungefär överlycklig blev jag! Det är så kul när någon märker allt slit jag går igenom. Jag menar, även om jag inte har sockersug och vill ha fika och godis så känns det ändå jobbigt mellan varven. När matinspirationen totalt har sinat, vilket det gör titt som tätt och när jag känner mig less på precis all mat det går att tänka sig.

Själv märker jag att magen är lite mindre. Inte att den är liten än men dock mindre, vilket ser betydligt bättre ut när kläderna åker på. Det väller inte över lika mycket och som sagt, jag kommer i mina gamla favvo jeans!! :) 


Jag har även märkt att jag njuter av att se andra fika. Inte så att jag vill att de ska äta onyttigt utan mer att jag njuter med dem när de tycker att något är gott. Jag blir glad av det. Det låter kanske dumt men så är det.

Ovido - Quiz & Flashcards