Alla inlägg under september 2008

Av Mona - 26 september 2008 22:29

När jag och Malin satt och surrade idag så beklagade jag mig än en gång över att jag inte märker resultat på min kropp som jag vill. Vi kom fram till att viktminskning förmodligen går uppifrån och ner. Alltså att, först mina dubbelhakor, sen kommer nyckelbenen fram, brösten blir mindre (en skam för oss som inga har...) så förhoppningsvis blir det magen, rumpan och låren som kommer hädanefter.


Malin, jag förstår att du känner oro, eller vad jag nu ska kalla det, inför mitt dietande. Du får tänka som så, jag har en hel del att ta ifrån. Du ska se att resultatet kommer bli helt otroligt bra. Jag äter alla mål mat och jag äter bra mat. Det jag egentligen håller mig borta från är onyttigheter och det har vi (i alla fall jag) kommit fram till att ingen egentligen behöver... Det som försvinner i kilo från mig är överflödet, det som min kropp inte behöver. Sen är det bra för mitt blodtryck också att hålla en lägre vikt. Det är ju inte som så att jag totalt stuntar i att äta, även om det kan tyckas att jag vissa dagar äter väldigt lite, alltså många måltidsersättningar, men det handlar bara om min lathet. Ni vet de dagarna när man inget hellre vill än att få komma till dukat bord...

Av Mona - 26 september 2008 21:35

Jag har stor städning av min garderob. Allt som jag inte använt på ett bra tag åker. Det kommer bli snyggt och prydligt. Så hittade jag även mina ärvda, ärvda gamla slitna älskling jeans. Självklart var jag tvungen att testa dem. De gick på. Visst är det en del kvar innan det ser helt snyggt ut vid linningen men de funkar. Tyvärr är de så slitna att det fanns vissa hål men de tog jag och min symaskin tag i :) Tyget är helt mjukt och skönt, ni skulle bara veta. Imorgon är de på plats tillsammans med mig och Lina i bilen norrut, mot Haparanda!!! :)

Av Mona - 26 september 2008 18:07

Jag har haft främmande av Malin (G) idag. Det var riktigt trevligt. Linus och Tindra bråkade en hel del... Milton var snyggo och surrade på och slutligen somnade i min famn (jag har känslan kvar ;)) Kom även en insident när vi hittade våra barn på toan utan byxor... klappade varandra på rumpan... oj oj oj var ska det här sluta???


Hur som helst, jag och Malin pratade på om våra kroppar och viktnedgång, allt som har med det att göra. Ni får säga vad ni vill, men jag tror inte jag kommer vara nöjd förän jag har stl 34 på kläderna och väger 50 kg. Jag vill känna mig riktigt smal och fin någon gång i livet. Eftersom jag har gjort bort en tredjedel av livet känns det som att det är dags för det nu. Jag har en hel del kvar innan jag är i mål men nu har jag bestämt mig. Jag vill vill vill VILL och eftersom jag vill så mycket så finns det inget som kan hindra mig.


Kollade förresten resultatet från min omröstning och det är någon som tycker jag ska väga mellan 48-50 kg. Det är synd det inte går att skriva en motivering till varför man valt just det alternativ man gjort...

Av Mona - 26 september 2008 17:56

Ja ni gott folk, nu har jag gjort som ni sagt och ätit något onyttigt.


Maten.

Frukost: havrefras med jordgubb och mjölk, havreknäcke med kaviar

Mellis: nutrilett bar

Lunch: köttfärssoppa och en polarmacka

Mellis: nutrilett smart carb rtd

Middag: blandsallad och loka (ruskigt gott)

Övrigt: lite godis


Nää det kändes inte bra när jag stod på kiosken och omsorgsfullt valde ut de sorter jag brukar tycka bäst om. Det kändes inte bra när jag stoppade dem i munnen. De smakade inte i närheten så gott som jag förväntat mig. Nu mår jag illa. För att sammanfatta detta. Godis är onödigt. Nästa gång så blir det glass istället. Så om det nu är så att jag ätit för lite, eller inte lyssnat på kroppen när den sagt att den vill ha glass eller dylikt, och jag fortfarande inte gått ner något till onsdag så utvärderar jag det hela som att det endast är lögn... Men än en gång, varför gå igenom och lida för att få i sig lite socker???


Av Mona - 26 september 2008 12:48

Oj oj, det känns som hela världen snurrar. Har äntligen varit och hämtat hem mina nya glajjer. Rackarns vilken skillnad det är motför de gamla!! Tänkte det är lika att vila ögonen i eftermiddag men vete 17 om det kommer att gå. Det känns ju jobbigt... men jag vänjer mig nog snart. Jag kommer ändå mest att använda linserna eftersom det är mest praktiskt.

Av Mona - 25 september 2008 21:59

Jag har funderat och funderat. Vad är egentligen normalt? Föreställ er detta. Ni mäter en höjd på 160 cm över marken, vad är då den optimala vikten? Några säger att längden minus 110 är en riktlinje att gå efter. Alltså bör jag väga 50 kg. Hur tror ni det skulle klä mig? senast jag var i närheten av den vikten var nog i början av gymnasiet, tror kring jul första året. Då kunde jag ha alla kläder utan att det stack ut något överflöd eller välde här och var... När pappa var på sjukhus vägde jag 54 kg men ingen sa något förutom en bekant som menade att jag totalt saknade rumpa och var för smal i hennes ögon. Men då hade vi en förklaring, man blir inte direkt fet på sjukhus mat och jag misstänker att allt jag fick i mig behövde kroppen för att orka, vilket innebär även glass och godis. Idag väger jag betydligt mer än det, även om jag gått ner en hel del. En hel del är kanske att överdriva men fem kilo iaf så det är alltid något... Men åter till min fråga, vad är normalt för mig att väga?

Av Mona - 25 september 2008 21:09

Det kändes inget vidare att träna idag. Jag kände mig anti redan innan men tänkte att endorfinerna gör sig väl påminda efter ett tag. Och visst, jag svettades och hade mig men vad hände med flåset? Är det möjligtvis så att jag har ruskigt bra kondis och behöver jobbigare träning? Eller är det så att jag inte tog ut mig ordentligt? Vilket som... Efteråt passade jag på att få en liten kort massage. Det var tjejkväll på byn (vilket jag för övrigt missat) så även korpen erbjöd lite tjänster. Det var skööööönt!!!


Dagens mat:

Frukost: fiberhavregrynsröt med äppelmos (börjar ta emot)

Mellis: naturdiet bar

Lunch: sallad av olika slag, ris och korvgryta

Mellis: naturdiet rtd

Middag: wook grönsaker och köttfärsbiffar i gräddsås

Övrigt: två bananer och tre skorpor

Av Mona - 25 september 2008 16:13

Jag har gjort något riktigt vuxet. Idag tog jag tag i en av de saker som jag varit irri över. Så få se då om det händer något. Skam den som ger sig. Men som sagt, det är ju inte mer än rätt, även jag betalav mina avgifter och rätt ska vara rätt!! Jag är stolt över mig själv!!! :)

Ovido - Quiz & Flashcards