Alla inlägg under september 2008

Av Mona - 28 september 2008 19:13

Jag tyckte det var dags för en liten höststädning. Har fixat och trixat lite här på bloggen, ändrat färg och tapet. Nu när det är gjort är det bara hoppas att ni andra känner som jag att det blev ganska så bra!! :)

Av Mona - 28 september 2008 18:33

Då börjar det vara dags igen. Ytterligare en bekännelse om dagens mat.

Frukost: två knäckebröd med smör och korv

Lunch: nutrilett smart carb rtd

Mellis: naturdiet bar

Middag: wokgrönsaker, en halv qourn filé, lite keso och lite feta ost

Övrigt: två bitar mörk choklad


Jag köpte nya sängben till Linus igår. Eftersom jag är envisheten själv så planerade jag att fixa dit dem själv. Det gick inte som jag ville... aningen irri... så nu måste jag sitta och vänta på att Dennis ska fixa det. Hur roligt är det??!!!


Jag köpte även ett nytt vardagsrumsbord men jag har lite ångest för att sätta upp det. Det gamla har varit väl använt. Linus började ställa sig upp där. När det kliade i tänderna gnagde han på det. Det är liksom märkt... men några av märkena är inte allt för fina att titta på... jag får ha lite mental förberedning fram till imorgon, det blir kul!!! Jag har så mycket att fixa och dona med, det blir toppen!!! :)


Av Mona - 28 september 2008 16:04

Efter att jag kollat runt på ett flertal olika bloggar har jag kommit fram till att det måste vara lite trendigt att skriva om sin ilska, speciellt om man känner sig som ett mensmonster. Alltså borde jag skriva resten av dagen, även om jag inte tillhör kategorin mensmonster. Monster är nog den rätte benämningen på mig. Egentligen känner jag mig inte arg mer sur. Nu snackar jag sur på riktigt. Allt är pest och pina. Jag kan ju tycka att gårdagens shopping skulle gjort mig lycklig för ett bra tag framåt men inte... Minsta motgång gör att smilbanden åker ner till fotknölarna och där stannar de kvar. Långsint, oh ja, det är jag det! Ingen vidare bra egenskap. Det är tur Linus finns. Ljuset i livet. Det är bara titta på honom så blir jag helt varm i hjärtat. Men ändå stannar olustkänslan kvar. Jag vänder på blicken och åskmålnen hänger över mig igen. En skugga som följer varje steg jag tar.

Av Mona - 28 september 2008 15:36

Dags att kolla min kändisstatus igen!! ;)

Av Mona - 28 september 2008 14:39

Idag tänkte jag ha en riktig slappar dag. Ni vet en sån dag när sminket totalt lyser med sin frånvaro. Det började ganska bra. Jeans och en slappar tröja och glasögon. Men eftersom timmarna gick kände jag att nää det här funkar inte riktigt. Jag kände mig ännu mer sunkig än vanligt, fet och ful. Sminket  och linserna åkte på och lite bättre känns det nu...


 och detta är alltså jag idag...


Tittade även igenom lite andra kort. Så hittade jag några på Linus som jag tog en kväll när han var helt busig och söt.


skålen innehåller lördagens trevligheter, alltså godis. Ser ni hur buset bara lyser i ögonen på prinsen. Kärleken till honom är helt otroligt. Tänk om man kunde förklara för någon känslorna man har för sitt barn. Det är helt oändligt!! Han är så söt och går omkring och fråga alla om de älskar honom. En eftermiddag när jag hämtade hem honom från förskolan kommer en av fröknarna och pratar lite extra. Hon hjälpte honom med ytterkläderna när de skulle gå ut och han surrade på. Till slut blev hon tvungen att fråga honom vad han sa. Älskar du mig? Jo sa hon, jag älskar alla barnen!

Av Mona - 28 september 2008 13:29

Musik i all ära. En del får mer ära än andra. Den här låten är ruskigt bra enligt mig!!!

Av Mona - 28 september 2008 11:47

Nu kommer det en lite bättre redogörelse för gårdagen. Kände mig aningen sliten efter 13 timmars shopping :)


Vi började dagen med att stanna till i Kalix. Vi brukar alltid lyckas hitta något fint på deras Chili affär, men igår var det ingen shopping lycka där. ALltså slösade vi bort 30 minuter helt i onödan, eftersom vi kom lite innan de öppnade. Sen styrde vi kostan mot Torneo. Köpte hem nya Kuoma skor till barnen. Som vanligt hittade vi inte den storlek vi båda var ute efter. Fatta att grabbarna har stl 27!!! på sina vinterskor. Shit alltså, var ska det här sluta!! Nu är det aningen stora men så rymmer de också tjocksockor och kan ändå röra på tårna. Iaf, den vanliga svarta skon var slut men så hade de kommit med en ny modell. Den var inte riktigt lika fin men har exakt samma funktion. Skorna har en silverreflex kant på tån samt att det är lite glitter högst upp på skaftet men de kommer inte att synas under täckkläderna i vinter. Linus var riktigt stolt över sina skor. Har redan tagit på dem.

Över till Haparanda och Ikea. Där fanns det både en och två saker vi behövde. Efter tre vändor där inne kom jag ut en hel del fattigare. Jag kan inte riktigt skriva vad jag har köpt, måste fixa lite här hemma först men en del förändring kommer det att ske, framförallt i Linus rum. Detta kommer jag fixa imorgon när Dennis åkt iväg, tanken är att han inte ska veta något förän allt är klar. Ni vet, då slipper jag höra en massa gnäll och sånt... Förnyelse är inte hans starkaste sida... och jag älskar det!!! :)


På vägen hem hade vi bestämt oss för att stanna till i Kalix igen för att äta. När vi gick där på förmiddagen såg vi en ny restaurang vi tänkte besöka. Tyvärr såg menyn inget vidare ut så vi ringde till Malin (som ursprungligen är från Kalix) och frågade var vi skulle äta. Hon kom med ett förslag men när vi tittade in där insåg vi följande. Det såg ut som på Fluxen, eller en sjukhusmatsal. Gallerväggar mellan borden, glödlampor i taket så det lyste mer än i kyrkan. Med andra ord, all mysfaktor var bortom allt hopp. Där kunde vi inte heller äta. Det slutade med att vi åkte till Luleå och åt på Ban Thai och det var gott!!! Det roliga var att när jag sökte efter en parkeringsplats så tappade jag totalt bort mig. Mitt lokalsinne for på semester en liten stund...


Väl hemma så gömde jag undan det mesta jag köpt så nu längtar jag ruskigt mycket till imorgon när jag får fixa och dona och göra om lite här hemma :)

Av Mona - 27 september 2008 21:27

Åj vilken dag. Jag och Lina åkte iväg kl 8 i morse och kom hem strax efter kl 21. Med andra ord en heldag. Det har varit hur härligt och roligt som helst. En del shoppande, jag har en plan. Ni vet när katten är borta dansar råttorna på bordet ;)


Dagens mat, hör och häpna!!!

Frukost: dinkelgröt med äppelmos

Mellis: nutrilett bar

Lunch: biff med grönsaker i sötsur sås och lite ris, loka

Mellis: nutrilett bar

Middag: wookgrönsaker i sötsursås och ris, ruskigt gott var det!!

Övrigt: en banan


Fötterna värker och ögonen vill sova. Tror det blir sängen typ alldeles strax

Ovido - Quiz & Flashcards