Alla inlägg under augusti 2008

Av Mona - 20 augusti 2008 17:39

Shit alltså, det märks att jag gått hemma och haft det skönt hela sommaren. Att jobba idag var en pers. Fritids är inte riktigt min grej. Barn testar ju alltid ny personal och tro mig, jag har minsann fått bita mig i tungan både en och tre gånger. Antalet tvister jag har löst går inte räkna på båda händernas fingrar... Men det var ändå roligt att jobba :) Förhopningsvis har jag hunit förbränna några extra kalorier under dagen ;)


Dagens matintag.

Frukost: fiberhavregrynsgröt med äppelmos

Lunch: pastagratäng av något slag, sallad och en hårdmacka

Mellis: vanan, en rund polarmacka med leverpastej och en hård

Middag: kycklingsallad

Övrigt: banan, te och skorpor


Jag måste även tillägga att det är inte det lättaste att köra strikt diet när man ska äta pedagogiska måltider. Det är bara äta och se glad ut... men men det blir en prommis när Linkis har lagt sig så jag tror det blir bra iaf.

Av Mona - 20 augusti 2008 07:12

Oh ja, jag har varit duktig även denna vecka. Minus 0,7 kg så det tar sig :)Det var ju inte riktigt lika bra som förra gången med -1,7kg men det fortsätter ju i rätt riktning. Det är bara keep on going!!! Summan av kardemumman är alltså 2,4 kg, är inte det otroligt bra på två veckor så säg?! Jag är riktigt stolt över mig själv. Det tycker jag förresten att alla andra där ute i vida världen också ska vara som håller sina löften till sig själv. Det kanske inte är roligt varje dag men då tycker iaf jag att man får synda om man vill. Det handlar trots allt om att inte vräka i sig utan äta med måtta.



Av Mona - 19 augusti 2008 21:17

Nu känns det redan bättre. Jag har varit ute och trotsat vädergudarna så nu känner jag mig ganska redo inför vägningen imorgon. Jag hoppas innerligt att mitt syndande inte har satt allt för stora spår, kan hända jag blir ledsen då...


Dagens matintag.

Frukost: fiberhavregrynsgröt med äppelmos

Mellis: proteindrink

Lunch: omelätt

Middag: två köttbitar och en halv potatis

Övrigt: en tugga mariannekaka, en bit rabarberpaj med vaniljsås...


Måste bara berätta om middagen. Jag kom på att jag skulle göra en stek. Fy attans så gott!! Min plan var då att äta kött och en massa grönsaker men hör och häpna, det var helt tomt i grönsakslådan. Jag får minsann lov att göra något åt det imorgon. Hur jag nu ska hinna det. Ska jobba hela dagen men som tur är har affärera öppna längre än förskolorna och fritids :)

Av Mona - 19 augusti 2008 16:36

Det ser ut som att jag kommer få trotsa vädergudarna, regnet ger inte upp. Jag antar det har att göra med att de (vädergudarna) är på mindre bra humör, antingen ledsna över något eller så gråter det bara för att... Kanske vill de kontrollera om jag är gjord av socker...  ;)


Vi har haft besök av min mamma och moster, de var på semester idag :) Min moster är en rolig prick. Hon heter också moster. Jag tror jag var 11-12 år när jag ställde frågan till mamma: vad heter egentligen moster? Än idag kallar alla inom familjen henne för moster och så kommer det förbli för alltid. Jo iaf, min moster, hon är inte som alla andra och då menar jag i en bra bemärkelse. Man får alltid skratta åt henne och jag kan inte riktigt säga vad det beror på, men hon är så ruskigt rolig. Jag tror bara hon kommer in i ett rum så måste alla bli glada, kanske är det för att hon har talets gåva... Linus hade också jätte roligt och lyckades få med henne på alla sina upptåg. Vi var en snoa ner på byn, fort gick det också så var alla affärer avklarade, så for de vidare till min syster...

Av Mona - 19 augusti 2008 09:32

Jag har just kommit på att jag har lite panik, eller ångest är kanske ett bättre ord. Idag är det tisdag, vilket innebär att detär onsdag imorgon. Onsdag innebär även väga mig dag... och jag känner att jag inte riktigt skött mig. Inte har jag varit på någon ordentlig prommis sen i torsdags och inte har jag druckit vatten i samma mängd som tidigare och inte har jag totalt skippat kolhydraterna och bara ätit protein och sallad. Det är bara inse fakta, idag blir det vara stenhård och oavsett vad vädergudarna bestämmer för kvällen så blir det en prommis. Även om jag är söt är jag inte så söt att jag smälter ;)

Av Mona - 18 augusti 2008 21:37

... inlägget för idag. Och vad är det då jag ska skriva och berätta om, jo dagens matintag.


Frukost: fiberhavregrynsgröt med äppelmos

Lunch: BBQ sandwich på grovt bröd och Loka

Mellis: proteindrink

Middag: kyckling i vitlökssås och fullkornsmakaroner

Övrigt: en tugga glass, en godisrem, te och skorpor


Och eftersom regnet bara öser ner idag har jag inte gått mer än nödvändigt. Vi hoppas på bättre väder imorgon så vi får röra på fläsket.

Av Mona - 18 augusti 2008 18:10

Jag måste köpa mig en bil! Och anledningen till detta är många, här kommer några få utvalda med omsorg.


1. jag får den bil jag vill ha (färg, utformning och utrustning)

2. räkningarna kommer i mitt namn

3. ingen annan än jag bestämmer över bilen

4. jag kan köra allt jag vill


Så varför har jag då fått denna akuta måste köpa bil känsla. Jo en räkning har kommit bort (antagligen med posten eftersom vi aldrig fått den) och nu har det kommit en påminnelse. Är det något jag inte tycker om så är det just påminnelser, det kan göra mig sömnlös och irriterad. Typ tänder på alla cylindrar på en endaste gång. Sen är jag inte allt för överförtjust i bilen vi har men han Dennis verkar inte vara allt för sugen på att köpa mig en ny bil så jag får helt enkelt ta tag i det själv. Bara stämplings helvetet kommer igång någon jävla gång så det går leva som en riktig människa!!!

Av Mona - 18 augusti 2008 14:44

Jag har funderat på en sak. Mellan varven får man höra att någon är i sina bästa år min fråga är då, när är dessa år? Jag menar när vi tänker på barn så har varje ålder sin charm (och vissa åldrar vill man passera lite fortare än andra ;)) och man får aldrig fråga om en kvinnas ålder (eller vikt!!!) men för att vara på det säkra, kan någon, snälla, förklara för mig när jag kommer befinna mig i mina bästa år och hur länge dessa år pågår. Jag menar, om någon frågar mig hur gammal jag är så vill jag svara 23 och det är inte för att ljuga utan mer för att jag känner mig om 23. Men när jag tänker tillbaka, när jag var 23 och någon frågade så ansåg jag mig vara 18...Kan det vara så att man alltid drar bort fem år från sin ålder och då hamnar man i sina bästa år. Samtidigt, nu när jag är 28 så har jag allt jag kan drömma om (ok, jag erkänner, ett jobb skulle sitta toppen) och det känns som jag befinner mig i mina bästa år...

Skapa flashcards