Alla inlägg under augusti 2008

Av Mona - 27 augusti 2008 10:54

Åh vad arg jag blir. Har äntligen fått tag i a-kassan. Först och främst tror jag inte killen jag pratade med gillade sitt jobb vidare mycket. Han lät ruskigt sur och uttråkad, suckade och hade sig. Gissa vad jag fick för svar angående mitt ärende. "Din handläggare har inte hunnit titta på ditt ärende än" Vad är det för fel?!! Jag menar hallå, varje sommar är det massor med folk som blir arbetslösa och varje sommar är det även ett evigt väntande på dessa förbaskade pengar. Vad har de egentligen tänkt folket ska leva av? Visst, jag kan ta ett lån eller något i den stilen men vad händer då, jo då blir jag återbetalningsskyldig och ligger ändå efter med räkningar och betalningar i evigheter. Det blir en enda jävla ond cirkel.

Av Mona - 27 augusti 2008 10:43

Barn är bara för söta. Jag lämnade Linus på förskolan och allt var frid och fröjd. När jag sen gick iväg till bilen så ropade de små söta Myranbarnen, där är Linus Perssons mamma. Och vad är det roliga med det här då undrar ni? Jo Linus gick på Myran tidigare, nu har han blivit en storkille och går på Haren och barnen känner igen mig!! Det är nästan så jag får en liten tår i ögat... Och anledningen till att både barn och personal säger Linus Persson är min kära vän Lina alltid säger Linus Persson och hon jobbar på förskolan där Linus går. Varför hon gör det kan man ju fråga sig. Tror det har att göra med att hon tycker Linus ser ut som sin kära far och istället för att svära och bara säga Persson blir det hela alltet.



Här är en bild på Lina och pojkarna när vi var upp till Storforsen och hade picknick. Det är otroligt roligt att ha pojkar i samma ålder. Det skiljer fem dagar mellan de. Iofs skulle det egentligen skilja två och en halv månad men min prins valde att komma ut tidigare. Jag tror det var både för att han läntade efter sin mamma samt att han ville leka med Elliot så snart som möjlit ;)

Av Mona - 27 augusti 2008 10:11

Jaha så har domen kommit. Kändes inget vidare +1hg sen förra veckan... men jag vet ju också vad det beror på... Tur iaf att det inte var någon jätte uppgång för då hade jag blivit deppad... Förresten kan den där uppgången handla om vätska i kroppen eller vad som helst eentligen så jag tror inte det är något att hänga läpp för. Så nya friska tag. Kylen är för närvarande fylld med godheter av nyttigt slag. Fruktskålen är överfylld och allt känns på topp. Jag tror det här blir en bra vecka, tror inte ni?! ;)


vecka 1: -1,7kg

vecka 2: -0,7 kg

vecka 3: +0,1 kg


hmm-.. jag kan ana ett visst mönster när jag ser hur mina veckor har gått... men jag känner mig iaf på g. Många gånger brukar jag tappa suget efter någon vecka men enda suget jag tappat är det på godis!! och tro mig, jag lider inte det minsta av det :D men jag känner mig iaf mindre svullen. Visst kan jag märka att magen sväller efter vissa måltider men tidigare var den jämt och ständigt uppsvullen och gigantisk...

Av Mona - 26 augusti 2008 23:36

Jag pratade med min vän Malin tidigare. Så kom vi in på vad man ska skriva på bloggen för att få så höga läsarsiffror som möjligt. Ni som känner Malin vet vad hon svarade, för er andra; SEX, SEX och KNULLA som små kaniner. Helst ska man också gå in på saftiga detaljer med samtidigt ha humor i det hela. Visst, ok skulle jag kunna dela med mig men det är inte riktigt jag... För mig är det lite mer privat. Om jag absolut måste prata om det så tar jag det med någon av mina nära och kära vänner men det känns samtidigt som att den tiden är förbi. Som tonåring då var det mycket snack (och lite verkstad) men nu är jag mamma och ska vara lite mer duktig och ordentlig fast det passar mig så jag lider inte. Det kändes inte riktigt som jag när jag skrev rubriken men det bjuder jag på. Även jag kan vara lite wild and crazy mellan varven ;)

Av Mona - 26 augusti 2008 22:34

Ibland saknar jag inspiration till vad jag ska skriva och då brukar jag ta mig en titt på olika kvällstidningars hemsida, alltid finns det något som ögonen fastnar för. Tyvärr har jag upptäckt att ögonen stannar vid samma sak gång på gång. Antingen handlar det om barn och då kan det var precis vad som helst, vem som är med barn, amning, bristningar, mat, you name it, eller så är det så tappar du si och så många kg på si och så lång tid. Visst kan jag förstå att om du tappat 80 kg så vill du berätta för hela världen. Det skulle jag också vilja göra, fast å andra sidan skulle jag inte existera längre om jag gick ner så mycket... Iaf jag läste just hur man själv kunde välja hur mycket man ville gå ner. Det mesta tycker jag grundar sig på GI metoden. Sen om man vill gå ner ännu mer, men behålla musklerna, så kan man byta ut en eller flera måltider med måltidsersättning. Det låter ju toppen, det går inte säga annat. Men hallå, kan någon vänlig själ tala om för mig hur i hela friden någon orkar en hel dag genom att mestadels äta måltidsersättning? Visst, jag dricker mina proteindrinkar men kom också ihåg att jag tar dem som mellanmål. Jag testade i början av sommaren att endast leva på dessa, skulle då dricka fem stycken per dag. Jag misslyckades. Kvällarna är min stora fälla, det är då jag är hungrig. Vilket jag är även nu!! men men, det är bara bita ihop och se lycklig ut. Imorgon står jag på vågen och hoppas på ett glädjebesked. Det jag tror är nyckeln till det hela, att få en snyggare och fastare kropp, är att äta med sunt förnuft, skippa (eller iaf äta med måtta) godis, kakor och glass samt träna. Det har fungerat i alla tider bara man håller sig till det som är lagom. Inte tvär starta med träning sju dagar i veckan, då försvinner många gånger inspirationen och lusten och det är just lustan och viljan som är nyckeln till det hela. Att ha som mål att må bra och känna att det här är något som fungerar bra för mig. Jag mår bra av att äta såhär och träna såhär. Själv mår jag betydligt bättre nu när jag är ute på mina kvällsprommisar. Känner mig även ruskigt peppad på att börja träna nästa vecka. Två gånger i veckan har jag som mål, step up en dag och aerobic en dag, samt att fortsätta med mina prommisar. Jag tror det blir toppen!! :) Någon som är sugen på att hänga på så är ni varmt välkomna och om inte så tränar jag själv!! :)

Av Mona - 26 augusti 2008 22:16

Fy vilken ångest jag har. Imorgon är det stora vägningsdagen... det känns inte bra någonstans. Inte för att jag har vräkt i mig en massa onyttigheter men jag har  inte varit värsta duktiga heller... För att må lite bättre har jag gått en extra lång prommis idag. Det var skönt men iaf...


Dagens matintag:

Frukost:  fiberhavregrynsgröt

Lunch:  kycklinggryta och ris

Middag: 2½ paltar, sylt och smör


Som ni ser har jag missat mellanmålen och det är inte bra... iofs har jag inte varit hungrig heller men iaf. Och inte har jag druckigt så mycket vatten som jag borde... Med andra ord, jag tycker lite synd om mig själv inför morgondagen... :/

Av Mona - 26 augusti 2008 14:13

Ja då har jag än en gång varit och kollat mitt blodtryck. Idag var det ganska bra 120/81 så det var absolut inte fy skam. Läkaren ville jag skulle komma förbi två gånger i veckan och kolla trycket för att se om det håller sig eller åt vilket håll det går. Så med andra ord, inget medicin än så länge. Skönt!!


Här blir det paltkalas idag. Jag har tagit åt mig äran, kan man verkligen kalla det så?? att koka palt. Syster med familj kommer också så snart ska här skalas potatis så det sjunger om det....

Av Mona - 25 augusti 2008 22:29

Tänkte bara erkänna en sak. Nu senaste dagarna när jag inte skrivit något om mitt matintag har jag inte precis skött mig exemplariskt. Inte att jag har vräkt i mig varje dag men mer onyttigt än när jag skrivit upp har jag lyckats få i mig. Men tur är iaf att jag fortfarande håller på med prommisarna, de har blivit ett måste. Och nästa vecka öppnar korpen så måndag och torsdag är inbokade träningsdagar för mig. Det känns så ruskigt trevligt att få komma igång med träningen, då kommer nog maten eftersom också. Imorgon kör vi med nya friska tag!


Kram banan

Ovido - Quiz & Flashcards